mai 01

…..

Bildet er lånt, klikk på bildet for link.

Like sikkert som at Hvitveisen presser sitt vakre ytre opp av nytint jord i Mai, så kryr det av røde og blå bakfulle ungdommer som spiser frokosten sin i rundkjøringene. Jepp, her snakker vi om russen. I går var jeg en liten tur bort på butikken, og før jeg i det hele tatt så parkeringsplassen og butikken, kunne jeg høre musikk og fløyting lang vei. Synet var egentlig værre enn lyden, for det krydde av russ på hele parkeingsplassen. I rødt og blått, tok opp hele parkeringen så mange av de vanlige kundene hadde parkert utenfor parkeringsplassen eller bare satt i bilene og klødde seg i hodet fordi de ante ikke hvordan de skulle få parkert og handlet. Jeg hadde med meg hunden, for jeg skulle ikke ha så mye i butikken og tok kjangsen på å binde henne utenfor. Det skulle vise seg å være et problem, fordi at Lexie stakkars gikk med halen mellom beina og gikk bak meg og skalv etterhvert som vi kom nærmere. Endte opp med at jeg måtte binde henne INNI butikken. Der krydde det også av russ som tømte butikken for Tuborg øl og kinderegg. Men det beste var da en av russejentene, med to brett med boks-øl skulle betale.
Kassemannen: har du legitimasjon?
Russejenten: ehm, jeg trenger jo ikke legg da, jeg er jo russ.
Kassemannen: jo, du trenger legg, er jo noen som er falske russ.
Russejenten -skriker bak til en russejente lengre bak i køen- Caroliiiine…kan du kjøpe dette til meg?
Kassemannen: det går ikke, har du ikke legg har du ikke legg.
Russejenten: jeg kan få noen til å kjøpe det til meg, bare å gi noen penger å kjøpe til meg.
Kassemannen: jaja, men det blir i hvertfall ikke hun Caroline…

En rimelig sur russejente måtte legge fra seg ølen og gå ut, mens resten av oss vanlige mennesker i butikken fikk oss en utrolig god latter. Var nemlig REBUS løp for russen i Bergen i går, så ikke mindre enn en litt over 20 biler kjørte feil inn på sykkelstien der hvor jeg bor og spurte fortvilet etter veien til Slåtthaug Idrettsanlegg. Jeg kunne med et stort glis om munnen fortelle dem at de var rimelig lang på villspor, mens stakkarne måtte rygge seg ut samme veien som de hadde kjørt inn. Vårens sikreste tegn er når de har trengt en for mye russ inn i en vanlig bil, livredde for å treffe på politiet eller ripe opp mammas Polo som de har lånt for anledningen. Faktisk er de litt søte synes jeg. Fikk ikke russe-tid jeg. Skulle gjerne hatt det og kastet meg med på festingen og hatt en veldig god unnskyldning for å være litt halv-gal. Man ser jo ikke dumt på en russ som kryper fra Fløien til den Blå steinen liksom, men hadde man som vanlig ungdom fått en innfall om å krype samme ruten uten russeklær, kan jeg love deg at vi hadde vært innslag i lokalnyheten eller ambulasen hadde kjørt oss til Sandviken.

Så lenge russen ikke kommer utenfor huset mitt og spiller årets russelåt, så er jeg kjempefornøyd! De kan herje og feste så masse dem vil med god samvittighet for min del, jeg synes de er sjarmerende og så lenge vi får noen som kommer og deler ut is i barnehagen der jeg jobber, så ære være russen.

Har du vært russ? Eller er du en som meg som skulle ønske at man hadde kastet seg på Allmenn påbygg for å være med galskapen, i steden for å gå to år som lærling?

Misforstå meg rett, jeg angrer ikke på utdannelsen min, men etter jeg var ferdig som lærling, så skulle jeg vel egentlig tatt allmenn påbygg også, mest fordi jeg også ville være russ!

Veronica S

17 kommentarer

 1. Anne-Birthe sier:

  Du skulle gjort som meg og fått med deg to russetider 😛 Og du går ikke glipp av noe særlig når det gjelder krypingen, forbi alle pubene med uteservering gjør at du får nok av rare blikk selv med russeklær:P Og arrene jeg fikk på knærne etter å ta den knuten to år på rad har nettopp gått vekk… Hehe

 2. Helene sier:

  Det er litt morsomt å se russen har sprunget frem. Får meg til å tenke på min egen russetid, det virker så fjernt nå! 🙂

 3. Linn sier:

  Helt enig!

  Jeg har ikke vært russ. Skulle ønske at jeg hadde vært det. Men med to barn, lar det seg ikke gjøre 🙂

 4. Veronica S sier:

  @Anne-Birthe: hehe, ja sant. Vi kunne vært russ sammen, byen hadde nok ikke vært trygg da men moro hadde det vært. Hehe, men uansett hadde dere russeklær på:P

  @Helene: du er heldig som har vært russ da;) hehe.

  @Linn: de kunne vært maskotter, men skjønner hva du mener;)

 5. sirilinn sier:

  sv; nei, det er en nordlandshest/lyngshest 🙂 Takk for kommentaren ^^

 6. kari sier:

  SV: Takk 🙂 Håper du har hatt en fin helg søte deg <3

 7. kari sier:

  Jeg var russ i 2003. Beste ever 😀

 8. Olivia sier:

  Haha, var litt morsomt med den butikk-historia 😀 Nei, er ikke russ før i 2015 ^^
  Kjempesøt blogg, forresten!

 9. Marit sier:

  Jeg var russ, og hadde det helt supert:) Men det begynner å bli noen år siden nå, så jeg savner det ikke noe særlig lenger..

 10. Cecilie M sier:

  Stakkars vovven! Stella hadde nok også blitt rimelig skeptisk…

  Men jeg syns russen skal få kose seg, jeg. Enig med deg – de er litt søte! 😀

 11. Marthe sier:

  Jeg har vært russ to ganger, både svart og rød. Men den morsomste var da jeg var rødruss:)

  Det er ikke så vanskelig å strikke votter, det som kan være vanskelig er økinga til tommelkilen.
  Jeg kan godt sende deg ei oppskrift på votter hvis du vil ha!?!:)

 12. Veronica S sier:

  @sirilinn: de er superfine de og. værsego’

  @Kari: jada, helgen har vært grei den. Herlig, 2003 virker så lenge siden, men er jo egentlig ikke det;)

  @Olivia: hehe;) takk. Åh, er en stund til, har en god del år å forberede deg på da;) TAKK;)

  @Marit: hehe, er vel kjekt der og da, og moro å mimre til;)

  @Cecilie M: ja, hun var ikke høy i hatten nei. stakkars disse små vofsene, alt de opplever:P hehe. Jada, de må bare kose seg, de er jo skjønne.

  @Marthe: vi fikk ikke lov å være svart-russ av rektor, fordi vi fikk trusler om å bli banket om vi var svartruss av rødrussen.

  ja takk…kan du sende på mail? evenangelsfallsometimes@gmail.com ?

 13. christine sier:

  Jeg var russ i 09 og det var kjempe morsomt 😉

 14. Cecilie sier:

  Jeg var russ i fjor. Var egentlig ikke noe å samle på, da alle oppførte seg som om de var 14 og var konstant bakfull på skolen. Nei, skal jeg finne på noe sprell, gjør jeg det utenom russtiden. Sykt skuff;)

  Bra skrevet, Veronica! Morsom liten historie;)

  -Cecilie

 15. Veronica S sier:

  @Christine: herlig;)
  @Cecilie: hehehe, noen blir skuffa og ja. Takk du;)

 16. Martine sier:

  Jeg har vært russ (for 6 år siden faktisk *føleseggammel* 😉 Det var en herlig tid, hadde en russevan sammen med 8 venninner og vi var jo sammen døgnet rundt! Herlig tid 🙂

 17. Veronica S sier:

  @Martine: herlig!! er helt utrolig hvor fort tiden egentlig går.

Skriv et svar