jul 01

Takk…

Er vel et ord som så og si begynner å bli utryddet eller? Jeg mener, det er så mange som aldri sier takk lenger. Stod bak en dame i butikken i dag, hun var vel egentlig bare innom for å spørre etter veien til et sted, og da hun fikk svar så sier hun bare: OK og går ut. Hva skjedde med takk? er det ikke normal høflighet å takke for hjelpen egentlig?

Er mange barn også for tiden, der TAKK tydeligvis enda ikke er en del av språket, selv hvor enkelt det er å si dette ordet på 4 bokstaver. Er jo selvsagt noen som kan si det, men dessverre ferre og ferre… Har faktisk fått overraskende fjes når jeg takker for noe, som for eksempel når jeg sier «Takk for hjelpen» til en som hjelper meg i butikken, en ansatt som hjelper meg å finne riktig farge på klær osv. Jeg pleier å takke høflig, som jeg er opplært av Mamma å gjøre. Men at mange blir overrasket over at de får takk, da begynner jeg å lure på hvor manerne til andre mennesker er.

Er det noe jeg skal lære barna mine, og om de sier det før mamma og pappa gjør det ingenting, men mine barn skal i hvertfall lære seg å si TAKK. Når de en gang i fremtiden kommer da. Dessuten, kan du faktisk gjøre dagen bedre for et menneske, som eventuellt står i kassen der du jobber med å si «takk» eller «ja takk» når hun eller han spør om du vil ha bærepose. Eller takke når de ønsker deg en fin dag.

Har også et lite eksempel som gjør med rett og slett forbanna, og det var en av mine venninner som ble tilbudt å låne hesten til en venninne av meg i stallen. Så både meg og henne kunne ri oss en liten tur på hver vår hest, i stedet for å dele på Rigel. I stedet for å si: takk som byr, men er litt usikker på å låne en hest jeg ikke kjenner».. så sa hun «ka då? kan du ikke ri ham selv liksom? er han vanskelig?». Hun gikk rett i angrep på hun som tilbydde henne hesten. Jeg ble så forbanna på henne dere aner ikke. Når en venninne av en, er uhøflig mot en annen venninne, så blir man sint. I hvertfall jeg. Jeg ble så flau, at jeg sa unnskyld til hun med hesten etterpå.

«Takknemlighet er den eneste gjeld som gjør menneskene rikere.»

Hva med dere, er dere flinke til å si «TAKK» ?

9 kommentarer

 1. Du har alltid mye bra å komme med!! Jeg er enig i at takk er et ord som blir veldig sjendent brukt. Jeg prøver å bruke det så mye jeg kan :)Du har alltid mye bra å komme med!! Jeg er enig i at takk er et ord som blir veldig sjendent brukt. Jeg prøver å bruke det så mye jeg kan 🙂

 2. Jeg sier alt for sjeldent takk, men prøver så godt jeg kan :)Jeg sier alt for sjeldent takk, men prøver så godt jeg kan 🙂

 3. Anonym sier:

  Det der har jeg også lurt på en stund. Selv føler jeg meg nesten ille til mote hvis jeg mot formodning glemmer å takke en gang liksom. Hvor har det blitt av ordet «takk» ja? Godt spørsmål!Det der har jeg også lurt på en stund. Selv føler jeg meg nesten ille til mote hvis jeg mot formodning glemmer å takke en gang liksom. Hvor har det blitt av ordet «takk» ja? Godt spørsmål!

 4. Anonym sier:

  det værste jeg vet er butikkdamene som er sure og grinete!det værste jeg vet er butikkdamene som er sure og grinete!

 5. kommenterer til alle jeg, ikke bare pene blogger. kommenterer til alle jeg, ikke bare pene blogger.

 6. Tror jeg kunne sagt takk litt mer.. Men føler hvertfall bloggverden er flink til å takke.. Gud som jeg hater: SV: TAKK!
  Men jeg synes folk burde bli flinkere til å si takk!Tror jeg kunne sagt takk litt mer.. Men føler hvertfall bloggverden er flink til å takke.. Gud som jeg hater: SV: TAKK!
  Men jeg synes folk burde bli flinkere til å si takk!

 7. @Cathrine: Tusen takk kjære;) eg og prøver å si takk så ofte jeg kan!

  @Lill-Marte: du må bli flinkere da;) hehe.

  @Gunnhild: enig!!

  @margrete: ja, det kan virkelig ødlegge en dag!

  @Elisabeth: det er bra;)

  @Karoline: hehe, ja, den SV: takk kan dem spare seg for i en blogg, men takk i blogg-verden er jo også å stikke innom den bloggen til bloggeren som har kommentert til deg, og kanskje svare på noe i bloggen dems;)@Cathrine: Tusen takk kjære;) eg og prøver å si takk så ofte jeg kan!

  @Lill-Marte: du må bli flinkere da;) hehe.

  @Gunnhild: enig!!

  @margrete: ja, det kan virkelig ødlegge en dag!

  @Elisabeth: det er bra;)

  @Karoline: hehe, ja, den SV: takk kan dem spare seg for i en blogg, men takk i blogg-verden er jo også å stikke innom den bloggen til bloggeren som har kommentert til deg, og kanskje svare på noe i bloggen dems;)

 8. Anonym sier:

  Jeg er helt enig, nesten ingen sier takk lenger!Jeg er helt enig, nesten ingen sier takk lenger!

 9. tru det e fordi folk glømme å ver litt takknemlige. ej sei alltid takk viss ej får ei gave, et godt råd, eller hjelp om kor veien til dit ej skal går. det e jo rein høflighet å det tek ikkje lenger til å sei takk, en ok heller!:)tru det e fordi folk glømme å ver litt takknemlige. ej sei alltid takk viss ej får ei gave, et godt råd, eller hjelp om kor veien til dit ej skal går. det e jo rein høflighet å det tek ikkje lenger til å sei takk, en ok heller!:)

Skriv et svar