jul 26

Når man må si farvel..

I natt hadde jeg en skikkelig fin drøm, jeg drømte om verdens nydeligste hest, som jeg har vært så heldig å kjent da han levde. Drømte bare at han løp rundt og var Garptor, med man og hale flagrene etter seg og ørene rett frem og et frekt blikk i øynene. Det var skikkelig dumt å våkne fra den drømmen, dessverre klokken 06:34 i dag morres fordi naboen under oss smelte med en dør (er litt lytt i huset). La meg for å sove igjen, men ble ingen drøm om Garptor da nei, så jeg ble bare lei meg da jeg våknet igjen i ti tiden i dag morres.

For dem som ikke vet det, var Garptor hesten til Elisabeth, en god venninne av meg. Garptor var en helt fantastisk personlighet, han ble den første hesten jeg ble trygg på, den første hesten jeg hadde en nydelig befriende galopp på, og den første hesten jeg har vært skikkelig glad i.
Uansett når jeg satt på ryggen til Garptor og han hoppet og trippet rundt fordi han ble redd for noe, ble jeg aldri redd. Hadde alltid roen. Han kunne frike ut om han tråkket på et komlokk (bekkalokk), i en sølepytt, en pose fløy forbi, en buss, en lastebil, brøytebil, et søppelspann (boss-spann) som falt ned. Eller bare et syklende barn som kom forbi. Jepp, han hadde noen sånne dager han var redd for absolutt alt.
MEN, jeg ble aldri redd, ikke en fnugg av nervøsitet. Ganske rart, for rir nå en hest som er redd for mindre ting enn hva Garptor var, har samme byks når det er noe, men er 80% mer trafikksikker enn hva Garptor var. Men på ham merker jeg at jeg blir nervøs om han begynner å tulle seg på tur. Mens Garpen, han kunne gå en hel tur på 2 timer og være redd for alt, mens jeg satt der og brydde meg svært lite og det falt meg ikke inn at jeg kunne falle av.

Følte jeg hadde en spesiell kontakt med Garptor, som han «sa» til meg at jeg skulle ikke være redd, for han skulle passe på at jeg satt på ryggen hans. Jeg kunne lese ham der jeg satt på ryggen hans, så jeg var hele tiden forberedt på når et byks kunne komme, om han kom til å rygge og bråsnu for en ting eller bare bråstoppe for å undersøke noe. Jeg visste det liksom alltid før han gjorde det, hva han kom til å gjøre. Men han løp aldri ut med meg på ryggen, han bare skapte seg før jeg fikk presset ham forbi (for han stolte etterhvert på min dømmekraft og ting gikk alltid så bra).
Husker siste turen min på ham, siste lange turen. Meg på Garptor og Elisabeth på Smart Boszorg løpende i en skog på grusveier i full fres. Friheten og energien jeg følte, lyden av høvene til Garptor og snøftingen hans mens han prøvde å ta igjen Smart og Elisabeth som lå foran. Kommer aldri til å glemme den følelsen! Alle hoppene hans til siden midt i en galopp så jeg ikke skulle få greiner i ansiktet og for at han ikke skulle løpe i grøften, ene bråstoppen han hadde fordi en fugl fløy opp foran han, og starten han tok da fuglen var borte og han ville ta igjen Smart og Elisabeth som hadde fortsatt å løpe. Husker ikke hvem som var mest sliten av hestene eller jentene da vi kom ut av skogen og ridde strake veien hjem igjen. Den turen var det Garptor som bestemte både tempo og når vi skulle stoppe. Hvordan plasseringen hans skulle være på veien mens han løp.

28.11.2007 er en dato som aldri blir glemt. Den dagen Garptor skulle bli et minne og ikke en jeg kunne komme i stallen og hilse på. Han ble 19 år.

Det var ikke bare jeg som var glad i denne hesten, så jeg laget en liten minnefilm til ham etter han reiste til de evige grønne enger.

Noen av dere som har mistet en firbeint venn dere har vært uendelig glad i?

28 kommentarer

 1. uff da, så trist. kondolerer:/
  jeg har mistet en hund en gang, var min onkel sin.. trist

  SV: hihi, skulle ønske jeg hadde plass til en i kofferten ja 😀

  uff da, så trist. kondolerer:/
  jeg har mistet en hund en gang, var min onkel sin.. trist

  SV: hihi, skulle ønske jeg hadde plass til en i kofferten ja 😀

 2. Men du bur jo i Bergen! 😉 Eg bur på ein folketom plass der det går bussar to gongar om dagen – om morningen og om kvelden :-)Men du bur jo i Bergen! 😉 Eg bur på ein folketom plass der det går bussar to gongar om dagen – om morningen og om kvelden 🙂

 3. Trist innlegg forresten, håpar det går bra med deg.Trist innlegg forresten, håpar det går bra med deg.

 4. Huff, kondolerer:(

  nei, jeg har aldri hatt noe dyr selv. Broren min hadde en kanin da jeg var lita men den var aldri min! Men jeg å kjæresten min skal kjøpe oss både katt å hund om ikke så lenge, og da får vi vel oppleve livets gang desverre=(Huff, kondolerer:(

  nei, jeg har aldri hatt noe dyr selv. Broren min hadde en kanin da jeg var lita men den var aldri min! Men jeg å kjæresten min skal kjøpe oss både katt å hund om ikke så lenge, og da får vi vel oppleve livets gang desverre=(

 5. Anonym sier:

  sv: 100% enig.. det er faktisk noe jeg gjør for sjeldent synes jeg. Man burde være barnslig mye oftere! ;)sv: 100% enig.. det er faktisk noe jeg gjør for sjeldent synes jeg. Man burde være barnslig mye oftere! 😉

 6. sv; Jeg sier egentlig bare sannheten :-), men jeg gleder meg til å se reaksjonen hennes.

  Fin minne film, 🙂
  Mistet katten min, han bare forsvant først i to uker også etter noen uker etter det så forsvant han og han kom ikke tilbake. Var jo veldig glad i han, men katten var gal. Jeg mener det, gal. Etter vi kastrerte han så ble han helt rusk oppe i hodet. Løp og løp og løp, også noen ganger kunne han ligge og kose bare, men jeg var glad i han fordet jeg 🙂 Savner et lite dyr som bare løper rundt føtterne mine, det er sant.sv; Jeg sier egentlig bare sannheten :-), men jeg gleder meg til å se reaksjonen hennes.

  Fin minne film, 🙂
  Mistet katten min, han bare forsvant først i to uker også etter noen uker etter det så forsvant han og han kom ikke tilbake. Var jo veldig glad i han, men katten var gal. Jeg mener det, gal. Etter vi kastrerte han så ble han helt rusk oppe i hodet. Løp og løp og løp, også noen ganger kunne han ligge og kose bare, men jeg var glad i han fordet jeg 🙂 Savner et lite dyr som bare løper rundt føtterne mine, det er sant.

 7. Jeg har mistet mange dyr som jeg var glad i. Ett par hunder, en ilder, marsvin, en kalv, en shetlandsponny, og helt sikkert mange flere dyr også… Det er aldri noe gøy.Jeg har mistet mange dyr som jeg var glad i. Ett par hunder, en ilder, marsvin, en kalv, en shetlandsponny, og helt sikkert mange flere dyr også… Det er aldri noe gøy.

 8. I know, den bilen er sykt fin 😀 Skjønner ikke at jeg fikk lov til og prøve og kjøre den engang, hehe!I know, den bilen er sykt fin 😀 Skjønner ikke at jeg fikk lov til og prøve og kjøre den engang, hehe!

 9. Har deg på min bloglovin’ liste jeg også :F

  Har du hørt om ungdomsorganisasjonen 4H før? (www.4h.no) Leiren er i allefall en samling der i år (siden det er nordisk) er samlet ungdommer dra sverige, danmark, finnland og div andre ungdommer fra lang lengre unna. der er det konserter, turer ut i naturen, og en dag med div aktiviteter som rafting, brevandring, fotokurs og masse annet. Rett og slett en leir der ungdommene møtes for jeg ha det morro og sosialt! Det er forferdelig morro i allefall, bare synd at svineinfluensa stoppet det hele for denne gangen :- /Har deg på min bloglovin’ liste jeg også :F

  Har du hørt om ungdomsorganisasjonen 4H før? (www.4h.no) Leiren er i allefall en samling der i år (siden det er nordisk) er samlet ungdommer dra sverige, danmark, finnland og div andre ungdommer fra lang lengre unna. der er det konserter, turer ut i naturen, og en dag med div aktiviteter som rafting, brevandring, fotokurs og masse annet. Rett og slett en leir der ungdommene møtes for jeg ha det morro og sosialt! Det er forferdelig morro i allefall, bare synd at svineinfluensa stoppet det hele for denne gangen :- /

 10. @Monica Yvonne: takk. Mistet hunden til mormor og de, det var trist. Så katten min og kaninen min da jeg var enda yngre..men Garptor var tap.. savner han hver dag, spesielt når jeg er i stallen. Om jeg mister hunden min en gang, kommer jeg til å ha like stort savn..for hunden min nå betyr alt for meg.

  @Mariell: huff, da skjønner eg. Ja, går bra med meg, takk;)

  @monica:): takk.nyt katten og hunden, de lever lenge (forhåpentligvis). Og det er en fin tid!

  @Filippa: ja, jeg er ganske barnslig av meg egentlig!! hehe. Er sånn man holder seg ung.

  @synnøve: tror hun blir kjempeglad!! Savn etter dyr blir så utrolig stort..trist å høre om katten..huff..

  @Theri: oj.. det var en del. Shettisen jeg hadde da jeg var 9 lever enda, men hun er over 30 år da, så dessverre så er nok hennes liv sakte begynt å bli kortere dessverre. Nei, det er ikke noe kjekt å miste dyr.

  @Lotte: sikkert fordi han stolte på deg!!

  @Karoline: jeg hørte det! min fetter var der..fikk vite det etterpå… dumt leiren ble avlyst..stygge influensa ass!!@Monica Yvonne: takk. Mistet hunden til mormor og de, det var trist. Så katten min og kaninen min da jeg var enda yngre..men Garptor var tap.. savner han hver dag, spesielt når jeg er i stallen. Om jeg mister hunden min en gang, kommer jeg til å ha like stort savn..for hunden min nå betyr alt for meg.

  @Mariell: huff, da skjønner eg. Ja, går bra med meg, takk;)

  @monica:): takk.nyt katten og hunden, de lever lenge (forhåpentligvis). Og det er en fin tid!

  @Filippa: ja, jeg er ganske barnslig av meg egentlig!! hehe. Er sånn man holder seg ung.

  @synnøve: tror hun blir kjempeglad!! Savn etter dyr blir så utrolig stort..trist å høre om katten..huff..

  @Theri: oj.. det var en del. Shettisen jeg hadde da jeg var 9 lever enda, men hun er over 30 år da, så dessverre så er nok hennes liv sakte begynt å bli kortere dessverre. Nei, det er ikke noe kjekt å miste dyr.

  @Lotte: sikkert fordi han stolte på deg!!

  @Karoline: jeg hørte det! min fetter var der..fikk vite det etterpå… dumt leiren ble avlyst..stygge influensa ass!!

 11. SV: herlig å sitte foran tv’en/dataen når det regner ute da:)SV: herlig å sitte foran tv’en/dataen når det regner ute da:)

 12. sv: hehe godt å høre=) Greit å se fremover å planlegge litt! Ingen damer vil ha rynker!:)sv: hehe godt å høre=) Greit å se fremover å planlegge litt! Ingen damer vil ha rynker!:)

 13. sv: hehe godt å høre=) Greit å se fremover å planlegge litt! Ingen damer vil ha rynker!:)sv: hehe godt å høre=) Greit å se fremover å planlegge litt! Ingen damer vil ha rynker!:)

 14. Da må du prøve det, er kjempegøy! Er ikke lenge siden jeg prøvde det for første gang, jeg fikk så dilla så jeg kjøpte det selv :p
  Ja, er glad jeg fikk låne pc, er ikke så enkelt og leve uten pc i 2009, hehe! Da må du prøve det, er kjempegøy! Er ikke lenge siden jeg prøvde det for første gang, jeg fikk så dilla så jeg kjøpte det selv :p
  Ja, er glad jeg fikk låne pc, er ikke så enkelt og leve uten pc i 2009, hehe!

 15. Anonym sier:

  Så trist.. :(Så trist.. 🙁

 16. uf.. fikk klump i halsen jeg nå:(uf.. fikk klump i halsen jeg nå:(

 17. Uff.. Akkurat som Ricke fikk jeg en klump i halsen nå!Uff.. Akkurat som Ricke fikk jeg en klump i halsen nå!

 18. Fikk klump i halsen nå! Kjempe trist!Fikk klump i halsen nå! Kjempe trist!

 19. Det er så utrolig vondt å miste dyr…:/ Trist å lese søta!Det er så utrolig vondt å miste dyr…:/ Trist å lese søta!

 20. @Monica Yvonne: ja det er faktisk det!

  @monica:): nei, eller smilerynker er ikke det verste, for når du blir gammel, så ser du deg i speilet og tenker: jeg har virkelig vært et menneske som har ledd og smilt mye i livet mitt.

  @Lotte: hehe, nei, å leve uten PC og mobil, da føler man seg seriøst plugget ut fra verden!

  @Elisabeth: U r welcome.

  @Jeanette: ja sant..og du vet hvor glad jeg blir i dyr.

  @Ricke: takk får jeg vel si;)

  @Karoline: huff.. *trøstepå Ricke & Karoline*.

  @Christine: trodde ikke dette innlegget skulle gi så mange klumper i halsen..

  @Kari: ja, det er kjempetrist å miste en firbeint venn. Takk;)
  @Monica Yvonne: ja det er faktisk det!

  @monica:): nei, eller smilerynker er ikke det verste, for når du blir gammel, så ser du deg i speilet og tenker: jeg har virkelig vært et menneske som har ledd og smilt mye i livet mitt.

  @Lotte: hehe, nei, å leve uten PC og mobil, da føler man seg seriøst plugget ut fra verden!

  @Elisabeth: U r welcome.

  @Jeanette: ja sant..og du vet hvor glad jeg blir i dyr.

  @Ricke: takk får jeg vel si;)

  @Karoline: huff.. *trøstepå Ricke & Karoline*.

  @Christine: trodde ikke dette innlegget skulle gi så mange klumper i halsen..

  @Kari: ja, det er kjempetrist å miste en firbeint venn. Takk;)

 21. huff, det er aldri kjekt å miste et dyr man er glad i :// Jeg har nok mistet noen jeg også, og tok det utrolig tungt :/huff, det er aldri kjekt å miste et dyr man er glad i :// Jeg har nok mistet noen jeg også, og tok det utrolig tungt :/

 22. sv: Tuusen takk, så kjekt å høre:D ps: r.i.p Garptor:(sv: Tuusen takk, så kjekt å høre:D ps: r.i.p Garptor:(

 23. sv: Tuusen takk, så kjekt å høre:D ps: r.i.p Garptor:(sv: Tuusen takk, så kjekt å høre:D ps: r.i.p Garptor:(

 24. @KAYSO: Det er ikke det nei.. huff, de blir liksom en del av familien eller en stor del av din hverdag.

  @Sandra Vivi: værsegod;) takk!@KAYSO: Det er ikke det nei.. huff, de blir liksom en del av familien eller en stor del av din hverdag.

  @Sandra Vivi: værsegod;) takk!

 25. Anonym sier:

  SV: hehe, det er ikke så vanskelig 😛 men nå har hun våknet igjen, så vi ser Istid 2(for andre gang idag)
  Gleder meg til å se den 😀 selvom jeg har hørt mye dårlig =/SV: hehe, det er ikke så vanskelig 😛 men nå har hun våknet igjen, så vi ser Istid 2(for andre gang idag)
  Gleder meg til å se den 😀 selvom jeg har hørt mye dårlig =/

 26. Anonym sier:

  aaah, jeg vil ha hest igjen!aaah, jeg vil ha hest igjen!

 27. @Stian Pettersen: hehe, kos dere;) Mange blandede meninger om HP filmen ja..

  @margrete: hest er best;)@Stian Pettersen: hehe, kos dere;) Mange blandede meninger om HP filmen ja..

  @margrete: hest er best;)

Skriv et svar