okt 29

Dancing Queen…

Har ikke blogget på en stund, har vært ganske travel, men her kommer endelig et blogginnlegg. Også må jeg beklage for at jeg ikke har vært innom deres blogger og kommentert tilbake eller svart på kommentarer, men har rett og slett ikke hatt tid til annet enn å lese blogger, rettere sagt skumlest.
Torsdag 22.10.2009 satte jeg meg på natt-toget til Oslo for å treffe Cathrine igjen. Ankom fredag den 23.10.2009 sånn i 06:30 tiden på Oslo S og ventet på Cathrine der, før det bar oppover Karl Johan til skolen hennes, med trillekoffert og sekk, jadda, en helt vanlig journalist-student..i hvertfall for en dag for meg;) Må bare si at det var utrolig interessant å være med i de timene på skolen.
Etter skolen bar det hjem til Cathrine for å få i oss litt mat og skifte litt klær og ta turen til Cecilie Melli butikken for å snope litt øredobber. Jeg fikk meg 3 par øredobber jeg, storfornøyd, men neste gang jeg skal til Oslo skal jeg spare enda mer før, for her var det MASSE jeg gjerne ville ha. Er nesten redd for å stikke innom nett-butikken. Var innom en del andre butikker også, men så bar det til Folketeateret, til MAMMA MIA! forestillig, for meg ble det min 2 forestilling. Siden jeg ikke skrev skikkelig referat eller anmeldelse sist, så kommer det her.
Alle har sett filmen går jeg ut i fra, musikalen handler da om Sophie (Sofie) som skal gifte seg, men føler at hun må få vite hvem pappaen hennes er før hun gifter seg. Det som er problemet, er at i følge moren (Donna) sin dagbok, er det tre mulige fedre. Sophie bestemmer seg for å invitere sine tre mulige fedre til bryllupet, uten å si til hverken «fedrene» eller moren hva som er i ferd med å skje. Men hva skjer på øyen når disse tre mennene Donna ikke har sett på 20 år, dukker opp på øyen..? har dere ikke sett filmen enda, se den, og for dere som har sett filmen og ikke sett musikalen enda, SE DEN.
Musikalartistene vi har her i Norge er virkelig mennesker som fortjener masse skryt, for de er virkelig talentfulle. Esemblet på Mamma Mia formidler denne musikalen på en så unik måte at jeg ikke klarer å se filmen lengre, jeg er bare nødt til å forholde meg til musikalen, den er mye bedre, alle sangene er med, som dessverre er klippet ut i filmen. Tenkte jeg skulle skrive litt om dem som spiller de mest sentrale rollene.
Mari Lerberg Fossum som Sofie (i filmen Sophie som spilt av Amanda Seyfried): Denne jenta fikk virkelig vist på scenen hva hun står for. Hun var en nydelig Sofie, flink å synge, danse og ikke minst å spille. Hun hadde en tilstedeværelse på scenen som var til å ta og føle på. Å sette denne jenten inn i rollen som Sofie, er et sjakktrekk. Hun hadde så god kjemi med alle skuespillerne hun spillte med. Eneste, jeg likte henne bedre i samspill med Eivind Dundas som Leo, enn med Espen Grjotheim. Det er da ikke Mari sin feil, men synes Espen ikke helt fyllte henne som Sofie, noe Eivind Dundas gjorde som Leo første gang jeg så Mamma Mia! Men håper på å se denne jenten i flere musikaler, for hun er skikkelig flink.
Anette Amelia Larsen som Marte (i filmen Ali spilt av Rachel McDowall): Dette er en jente som jeg har sett i en del musikaler før. Hun er vakker og man kan ikke annet enn å bli bergtatt når hun kommer på scenen. Tilstedeværelsen som venninnen til Sofie, sangstemmen hennes og ikke minst skuespillertalentet og danseferdighetene hennes er så bra at jeg har ikke ord. Hun er i 110% fra hun kommer på scenen til siste finish. Kjemien med de to andre, Sofie og Lisa sitter som om de skulle vært venninner fra de var små (noe de da er i musikalen, men å formidle et sterkt vennskap kan jo sikkert være vanskelig på scenen om ikke kjemien er der). Har egentlig ikke ord for denne damen, for er det noe jeg vet så er det at hun KAN synge (hun er en av de 4 jentene fra Velvet Inc som sang sangen «Tricky» i Melodi Grand Prix 2009). Ali rollen er mer sentral i musikalen enn i filmen, noe jeg synes er trist for filmen sin del, men kjempebra at den er masse med i musikalen. Dessuten var det så utrolig kult at hun er Bergensk. Håper og tror at en dag får denne damen her en hovedrolle i en musikal, og der skal jeg være på premieren på første rad.
Mari Kjølstad som Lisa (i filmen Lisa spilt av Ashley Lilley): Hun så jeg første gang på scenen som Marty i GREASE i Spektrum 2008. I rollen som Lisa i Mamma Mia gjør hun enda en strålende jobb. Jenta kan danse, synge, spille og har også en tilstedeværelse på scenen som er kjempebra. Kjemien mellom henne og de to andre er kjempebra og som jeg skrev om Anette, man tror virkelig disse jentene har hengt sammen hele livet. Spesielt hun og Anette har så godt samspill med alle de kjappe replikkene og ting de gjør i bakgrunnen blir virkelig kjempe troverdig.
Så kommer de voksne venninnene da.
Heidi Gjermundsen Broch som Donna (i filmen Donna spilt av Meryl Streep): Kan ikke si noe annet enn at Meryl Streep som Donna kan bare gå å legge seg, for denne damen her, hun har virkelig det som skal til for å være Donna, sånn jeg egentlig forestilte meg henne. Hun synger som en engel og hun er virkelig en som er så tilstedet på scenen at du føler med henne som bare det. Samspillet mellom henne og venninnene og henne og «fedrene» er så bra, at jeg synes disse burde spilt i filmen sammen. Hun er langt i fra overdreven, og når hun synger så kommer det så rett fra hjertet at man skulle tro at mennesker gikk rundt og sang slik til vanlig. Dansen sitter også knallbra. Er så imponert over hvordan alle skuespillerne bruker kroppen sin scenen. Her var det 110% også fra begynnelse til slutt. Og hadde jeg ikke visst bedre, hadde jeg trodd damen hadde hatt forhold til alle de tre mennene hun spiller mot. Skal si de gjorde rett da de valgte Heidi som Donna i Mamma Mia!
Arlene Wilkes som Tanja (i filmen Tanya spilt av Christine Baranski): Makan på diva, hun spiller denne rollen så ut til fingerspissene at jeg må le av karakteren i filmen og liker bedre Tanja i musikalen. Damen danser, synger og spiller vanvittig bra. Hun kler roller som litt morsom diva, ikke minst har hun en kjemi med han ungutten hun synger til på «stranden» (som dere nok husker fra filmen), at det er flaut å se filmen, for der er det ikke kjemi som det var på scenen. WOW, har ikke så masse mer å si. Alltid hatt sansen for Arlene.
Kjersti Elvik som Ruth (i filmen Rosie spilt av Julie Walters): Jeg er så glad i Kjersti som skuespiller at jeg ikke har ord, hun snakker Bergensk så Bergensk høres fint ut (jada, Anette også) og hun er så tvers igjennom glad i det hun gjør på at det synes så bra på scenen. Her er også en rollefigur i filmen som bare kan ta ut pensjon, for Kjersti i rollen som denne litt klumsete og rølpete forfatterinnen er så morsom at jeg holdt flere ganger på å legge meg på gulvet med krampe i magen av latter. Utrykkene hennes i ansiktet og innlevelsen er så bra at man skulle ønske man hadde en slik tante i virkeligheten, som Ruth karkateren på scenen. Samspillet mellom henne og Paul Ottar Haga (en av pappane) var så bra, at man skulle tro dem hadde noe på si.. for den scenen med dem to, nei den skulle vært lagt på youtube. Damen synger vanvittig bra, og passer så godt sammen med Heidi og Arlene der de spiller venninner fra ungdomstiden, Donna and The Dynamos (eller hvordan det skrives). Disse tre damene MÅ spille sammen mer.
Espen Grjotheim som Leo (i filmen Sky spilt av Dominic Cooper): Jada, vi vet at Espen kan synge og danse, men synes helt ærlig ikke at han hadde noe kjemi med resten, Der hjalp Mari Lerberg Fossum han masse på vei, siden hun var en så god Sofie på vei. Hun var overbevisende nok på begge to, mens Espen ikke gav så mye av seg selv som de andre, føler jeg da. Ingen tvil om at gutten er flink, men ikke flink nok som Leo. Der var nok Eivind Dundas Andresen enda så mye mer overbevisende og mer i samsvar og gav Sofie mer. Eivind så jeg i rollen første gang jeg så Mamma Mia!
Heine Totland som Harry Blickfeldt «Headbanger» (i filmen Harry Headbanger spilt av Colin Firth): WOW. Noe mer genialt enn dette skal man lete lenge etter, må oppleves, kan nesten ikke beskrives. Denne rollefiguren er jo så mye bedre på scenen enn i filmen. Dialekten (han er fra Bømlo og snakker stril..fantastisk) er så herlig å høre på, og som Harry er jo dialekten perfekt. Litt keitete men bare superskjønn Harry Headbanger. Han synger jo som en Gud, så er ikke så masse å si på den kanten, og som skuespiller er han virkelig fantastisk.
Paul-Ottar Haga som Arne Svart (i filmen Bill spilt av Stellan Skarsgård): Genial mann i genial rolle. Forfatteren i «Lars Monsen» stil fra Steinkjær i denne versjonen av Mamma Mia, nei jeg kan ikke si annet enn fantastisk. Han er som Heine, straight fra heart’n overbevisende. Dessuten er han så fantastisk i samspill med Kjersti Elvik;)
Nils Christian Fossdal som Tom Landmark (i filmen Sam spilt av Pierce Brosnan): Her kan selveste Pierce bare pensjonere seg som en pappa. Nils Christian er for der første så KAN denne mannen synge og jeg likte ham virkelig på scenen. Han og Heidi hadde også en helt unik scenekjemi.
Alt i alt, en hel gjeng med fantastiske og talentfulle mennesker på scenen, og dette var bare noen av dem. Resten av Esemblet fortjener også masse skryt, tenk den energien dem gir på scenen gjennom sang og dans og skuespill. Dem gir det dem kan på scenen, og TO ganger etter en annen med ca 1 times pause i mellom. Har du enda ikke sett musikalen, så er det noen billetter igjen, så stikk innom http://www.mammamiathemusical.no/ . Siste forestilling er den 19 Desember. Så løp og kjøp.
En helt fantastisk fredag sammen med Cathrine, vi skravla kjempelenge før vi sovnet.
Skriver mer om Evert Taube og lørdagen litt senere.
Noen fler som så Mamma Mia forige helg?

Har ikke blogget på en stund, har vært ganske travel, men her kommer endelig et blogginnlegg. Også må jeg beklage for at jeg ikke har vært innom deres blogger og kommentert tilbake eller svart på kommentarer, men har rett og slett ikke hatt tid til annet enn å lese blogger, rettere sagt skumlest.

Torsdag 22.10.2009 satte jeg meg på natt-toget til Oslo for å treffe Cathrine igjen. Ankom fredag den 23.10.2009 sånn i 06:30 tiden på Oslo S og ventet på Cathrine der, før det bar oppover Karl Johan til skolen hennes, med trillekoffert og sekk, jadda, en helt vanlig journalist-student..i hvertfall for en dag for meg;) Må bare si at det var utrolig interessant å være med i de timene på skolen.

Etter skolen bar det hjem til Cathrine for å få i oss litt mat og skifte litt klær og ta turen til Cecilie Melli butikken for å snope litt øredobber. Jeg fikk meg 3 par øredobber jeg, storfornøyd, men neste gang jeg skal til Oslo skal jeg spare enda mer før, for her var det MASSE jeg gjerne ville ha. Er nesten redd for å stikke innom nett-butikken. Var innom en del andre butikker også, men så bar det til Folketeateret, til MAMMA MIA! forestillig, for meg ble det min 2 forestilling. Siden jeg ikke skrev skikkelig referat eller anmeldelse sist, så kommer det her.

Mamma Mia plakaten og meg

Mamma Mia plakaten og meg

Alle har sett filmen går jeg ut i fra, musikalen handler da om Sophie (Sofie) som skal gifte seg, men føler at hun må få vite hvem pappaen hennes er før hun gifter seg. Det som er problemet, er at i følge moren (Donna) sin dagbok, er det tre mulige fedre. Sophie bestemmer seg for å invitere sine tre mulige fedre til bryllupet, uten å si til hverken «fedrene» eller moren hva som er i ferd med å skje. Men hva skjer på øyen når disse tre mennene Donna ikke har sett på 20 år, dukker opp på øyen..? har dere ikke sett filmen enda, se den, og for dere som har sett filmen og ikke sett musikalen enda, SE DEN.

Musikalartistene vi har her i Norge er virkelig mennesker som fortjener masse skryt, for de er virkelig talentfulle. Esemblet på Mamma Mia formidler denne musikalen på en så unik måte at jeg ikke klarer å se filmen lengre, jeg er bare nødt til å forholde meg til musikalen, den er mye bedre, alle sangene er med, som dessverre er klippet ut i filmen. Tenkte jeg skulle skrive litt om dem som spiller de mest sentrale rollene.

Mari Lerberg Fossum som Sofie (i filmen Sophie som spilt av Amanda Seyfried): Denne jenta fikk virkelig vist på scenen hva hun står for. Hun var en nydelig Sofie, flink å synge, danse og ikke minst å spille. Hun hadde en tilstedeværelse på scenen som var til å ta og føle på. Å sette denne jenten inn i rollen som Sofie, er et sjakktrekk. Hun hadde så god kjemi med alle skuespillerne hun spillte med. Eneste, jeg likte henne bedre i samspill med Eivind Dundas som Leo, enn med Espen Grjotheim. Det er da ikke Mari sin feil, men synes Espen ikke helt fyllte henne som Sofie, noe Eivind Dundas gjorde som Leo første gang jeg så Mamma Mia! Men håper på å se denne jenten i flere musikaler, for hun er skikkelig flink.

Anette Amelia Larsen som Marte (i filmen Ali spilt av Rachel McDowall): Dette er en jente som jeg har sett i en del musikaler før. Hun er vakker og man kan ikke annet enn å bli bergtatt når hun kommer på scenen. Tilstedeværelsen som venninnen til Sofie, sangstemmen hennes og ikke minst skuespillertalentet og danseferdighetene hennes er så bra at jeg har ikke ord. Hun er i 110% fra hun kommer på scenen til siste finish. Kjemien med de to andre, Sofie og Lisa sitter som om de skulle vært venninner fra de var små (noe de da er i musikalen, men å formidle et sterkt vennskap kan jo sikkert være vanskelig på scenen om ikke kjemien er der). Har egentlig ikke ord for denne damen, for er det noe jeg vet så er det at hun KAN synge (hun er en av de 4 jentene fra Velvet Inc som sang sangen «Tricky» i Melodi Grand Prix 2009). Ali rollen er mer sentral i musikalen enn i filmen, noe jeg synes er trist for filmen sin del, men kjempebra at den er masse med i musikalen. Dessuten var det så utrolig kult at hun er Bergensk. Håper og tror at en dag får denne damen her en hovedrolle i en musikal, og der skal jeg være på premieren på første rad.

Anette

Anette

Mari Kjølstad som Lisa (i filmen Lisa spilt av Ashley Lilley): Hun så jeg første gang på scenen som Marty i GREASE i Spektrum 2008. I rollen som Lisa i Mamma Mia gjør hun enda en strålende jobb. Jenta kan danse, synge, spille og har også en tilstedeværelse på scenen som er kjempebra. Kjemien mellom henne og de to andre er kjempebra og som jeg skrev om Anette, man tror virkelig disse jentene har hengt sammen hele livet. Spesielt hun og Anette har så godt samspill med alle de kjappe replikkene og ting de gjør i bakgrunnen blir virkelig kjempe troverdig.

Så kommer de voksne venninnene da.

Heidi Gjermundsen Broch som Donna (i filmen Donna spilt av Meryl Streep): Kan ikke si noe annet enn at Meryl Streep som Donna kan bare gå å legge seg, for denne damen her, hun har virkelig det som skal til for å være Donna, sånn jeg egentlig forestilte meg henne. Hun synger som en engel og hun er virkelig en som er så tilstedet på scenen at du føler med henne som bare det. Samspillet mellom henne og venninnene og henne og «fedrene» er så bra, at jeg synes disse burde spilt i filmen sammen. Hun er langt i fra overdreven, og når hun synger så kommer det så rett fra hjertet at man skulle tro at mennesker gikk rundt og sang slik til vanlig. Dansen sitter også knallbra. Er så imponert over hvordan alle skuespillerne bruker kroppen sin scenen. Her var det 110% også fra begynnelse til slutt. Og hadde jeg ikke visst bedre, hadde jeg trodd damen hadde hatt forhold til alle de tre mennene hun spiller mot. Skal si de gjorde rett da de valgte Heidi som Donna i Mamma Mia!

Arlene Wilkes som Tanja (i filmen Tanya spilt av Christine Baranski): Makan på diva, hun spiller denne rollen så ut til fingerspissene at jeg må le av karakteren i filmen og liker bedre Tanja i musikalen. Damen danser, synger og spiller vanvittig bra. Hun kler roller som litt morsom diva, ikke minst har hun en kjemi med han ungutten hun synger til på «stranden» (som dere nok husker fra filmen), at det er flaut å se filmen, for der er det ikke kjemi som det var på scenen. WOW, har ikke så masse mer å si. Alltid hatt sansen for Arlene.

Kjersti Elvik som Ruth (i filmen Rosie spilt av Julie Walters): Jeg er så glad i Kjersti som skuespiller at jeg ikke har ord, hun snakker Bergensk så Bergensk høres fint ut (jada, Anette også) og hun er så tvers igjennom glad i det hun gjør på at det synes så bra på scenen. Her er også en rollefigur i filmen som bare kan ta ut pensjon, for Kjersti i rollen som denne litt klumsete og rølpete forfatterinnen er så morsom at jeg holdt flere ganger på å legge meg på gulvet med krampe i magen av latter. Utrykkene hennes i ansiktet og innlevelsen er så bra at man skulle ønske man hadde en slik tante i virkeligheten, som Ruth karkateren på scenen. Samspillet mellom henne og Paul Ottar Haga (en av pappane) var så bra, at man skulle tro dem hadde noe på si.. for den scenen med dem to, nei den skulle vært lagt på youtube. Damen synger vanvittig bra, og passer så godt sammen med Heidi og Arlene der de spiller venninner fra ungdomstiden, Donna and The Dynamos (eller hvordan det skrives). Disse tre damene MÅ spille sammen mer.

Espen Grjotheim som Leo (i filmen Sky spilt av Dominic Cooper): Jada, vi vet at Espen kan synge og danse, men synes helt ærlig ikke at han hadde noe kjemi med resten, Der hjalp Mari Lerberg Fossum han masse på vei, siden hun var en så god Sofie på vei. Hun var overbevisende nok på begge to, mens Espen ikke gav så mye av seg selv som de andre, føler jeg da. Ingen tvil om at gutten er flink, men ikke flink nok som Leo. Der var nok Eivind Dundas Andresen enda så mye mer overbevisende og mer i samsvar og gav Sofie mer. Eivind så jeg i rollen første gang jeg så Mamma Mia!

Heine Totland som Harry Blickfeldt «Headbanger» (i filmen Harry Headbanger spilt av Colin Firth): WOW. Noe mer genialt enn dette skal man lete lenge etter, må oppleves, kan nesten ikke beskrives. Denne rollefiguren er jo så mye bedre på scenen enn i filmen. Dialekten (han er fra Bømlo og snakker stril..fantastisk) er så herlig å høre på, og som Harry er jo dialekten perfekt. Litt keitete men bare superskjønn Harry Headbanger. Han synger jo som en Gud, så er ikke så masse å si på den kanten, og som skuespiller er han virkelig fantastisk.

Paul-Ottar Haga som Arne Svart (i filmen Bill spilt av Stellan Skarsgård): Genial mann i genial rolle. Forfatteren i «Lars Monsen» stil fra Steinkjær i denne versjonen av Mamma Mia, nei jeg kan ikke si annet enn fantastisk. Han er som Heine, straight fra heart’n overbevisende. Dessuten er han så fantastisk i samspill med Kjersti Elvik;)

Paul-Ottar og meg

Paul-Ottar og meg

Nils Christian Fossdal som Tom Landmark (i filmen Sam spilt av Pierce Brosnan): Her kan selveste Pierce bare pensjonere seg som en pappa. Nils Christian er for der første så KAN denne mannen synge og jeg likte ham virkelig på scenen. Han og Heidi hadde også en helt unik scenekjemi.

Alt i alt, en hel gjeng med fantastiske og talentfulle mennesker på scenen, og dette var bare noen av dem. Resten av Esemblet fortjener også masse skryt, tenk den energien dem gir på scenen gjennom sang og dans og skuespill. Dem gir det dem kan på scenen, og TO ganger etter en annen med ca 1 times pause i mellom. Har du enda ikke sett musikalen, så er det noen billetter igjen, så stikk innom http://www.mammamiathemusical.no/ . Siste forestilling er den 19 Desember. Så løp og kjøp.

En helt fantastisk fredag sammen med Cathrine, vi skravla kjempelenge før vi sovnet.

Skriver mer om Evert Taube og lørdagen litt senere.

Noen fler som så Mamma Mia forige helg?

Veronica S

Veronica S

12 kommentarer

 1. Iselin sier:

  Du er utfordret 😉
  Her er utfordringen:
  1) Skriv 10 ting om deg selv.
  2) Legg ved et bilde av dine beste minner og fortell om det!
  3) Legg ut et bilde du liker og fortell hvorfor.
  4) Legg ut et bilde du IKKE liker og fortell hvorfor.
  5) Så utfordrer du 5 til.

 2. Kari sier:

  Jeg misunner deg 🙂

 3. Maria Sollie sier:

  I did, I did, I did. Du glemte å skrive Jorunn da! :O – hun var dessverre kun «statist», men hun er likevel AWESOME 🙂

 4. Kari sier:

  SV: Høres herlig ut 🙂 kose deg masse søte du <3

 5. Maria Sollie sier:

  Sv; hun har ikke vært Donna da, kun Tanya 😉 og hun var helt RÅ.

 6. Cathrine sier:

  Er veldig enig i alt du har skrevet om de forskjellige her. Var jo et helt utrolig ensemble, og var i en lykkerus lenge etter vi kom ut av teateret. Denne lykkerusen har ikke gitt seg enda. Vil virkelig anbefale alle å se denne musikalen. Etter å ha sett en god del musikaler, står Mamma Mia klart øverst og håper på å få mulighet til å se den enda en gang etterhvert 🙂

 7. Anne-Birthe sier:

  Høres så bra ut, får enda mer lyst til å se den etter å ha lest dette 🙂 Gleder meg til å lese om resten av musikal-helgen din 🙂

 8. Benedikte sier:

  he faktisk veldig lyst til å sjå musicalen, ser så kjekt ut!:) he sett filmen mange ganga 😉

 9. Veronica S sier:

  @Iselin: okay..skal prøve så kjapt som bare det å svare;) har bare et annet innlegg jeg skal få ferdig først;)

  @Kari: why? jeg er ingen å misunne;) er jeg som skal misunne deg snille deg;)

  @Maria Sollie: I know I know;) så jo deg! Hehe, i og med at jeg ikke har sett Jorunn som Tanja (jepp, jeg retter meg, Tanja:P) så kan jeg ikke uttale meg..derfor går hun som resten av esemblet.

  @Cathrine: Lever enda på helgen jeg..lever på den MAMMA MIA! jeg så i Juni, denne bare forsterket det!! drømmer om det jeg;) haha. Skulle ønske jeg kunne sett det en 3 gang.. men tror ikke det dessverre.. om jeg vinner i lotto. Var en kjekk helg vennen;)

  @Anne-Birthe: Skulle ønske du var med.. vi får satse på det kommer på dvd så får vi sette oss ned med lommetørkler og popcorn og se;) med mindre vi får sett den på scenen;) miss u honey!

  @Benedikte: da må du nesten få den med deg den..siste forestilling er 19 desember. så hadde jeg vært deg hadde jeg reist NÅ;) hehe;) du kommer IKKE til å angre, og den er 100 ganger bedre enn filmen.

 10. Tina Mjånes sier:

  Midten av juni ;D tusen takk 😀

 11. Veronica S sier:

  @Tina Mjånes: så utrolig koselig

 12. pbvkfesd sier:

  f4aXyo fgjanmvimwtu, [url=http://zfxnxungyykx.com/]zfxnxungyykx[/url], [link=http://ecmsavbpqpzh.com/]ecmsavbpqpzh[/link], http://ejmncouyuzcg.com/

Skriv et svar