okt 31

Ikke KLÅ Karl-Alfred…

Passer egentlig bra å skrive om Evert Taube, siden det er en uke siden jeg var og så stykket. Mange tenker sikkert at dette er et skikkelig kjedelig stykke, jeg tenkte det samme med en gang jeg hørte om det. Men siden Hans Marius Hoff Mittet spiller, så var jeg mer og mer trukket til å se det, i og med at han alene er en super skuespiller og en av de beste Norske musikalartistene etter min mening.
Cathrine var og så prøveforestillingen og synes den var kjempebra, så det ble til at vi begge bestillte billetter til å se forestillingen, noe jeg absolutt IKKE angrer på.
Stykket handler om 10 personligheter fra Evert Taube sine viser, som forteller historien om sangene og Evert Taube fra deres ståsted. Som spøkelser i et teater, hvor to er da en inspektør og en vaktmester som er igjen i teateret der det spøker. Tenkte jeg skulle skrive om dem som spiller.
Hans Marius Hoff Mittet som Karl-Alfred; en klåfingret sjømann/matros. Hans Marius har rollen så til fingerspissene, det er så moro å se. Når man ser denne mannen på scenen glemmer man alle andre roller han har hatt. Han synger som en Gud og man sitter seriøst med gåsehud og det er som en idol-dommer sa en gang i tiden, balsam for sjelen den stemmen hans. Samspillet mellom han og Hilde Lyrån er helt vidunderlig. De gangene dem to har stått sammen på scenen, så har dem laget magi sammen som skuespillerpar på scenen;)
Hilde Lyrån som Ellinor: en bestemt med sår dame. Hilde er en flott skuespillerinne, og ja, damen kan synge. Hun er helt i rolle hele tiden og damen er skikkelig flott sammen med Hans Marius som scenepar. Kjemien er så bra at det slår gnister.
Eirik Wenberg Jacobsen som Fritiof Andresson: kompisen til Karl-Alfred. Denne rollen er også morsom og så bra spilt. Han har godt samspill  med både Andrea Bæin Hovig og Marte Helleseter. Dessuten er han også en fantastisk sanger.
Andrea Bræin Hovig som Carmencita: en rolle som passer henne. Hun er ikke den sterkeste av de kvinnelige skuespillerne på sangen, men jeg synes hun gjorde en kjempefigur på scenen og passet til en litt sånn «diva» rolle. God kjemi med resten av gjengen.
Morten Røhrt som Ispisenten: Likte denne mannen bedre på scenen enn som vaktmester på Hotel Cæsar. Hvem visste han kunne synge da, ikke jeg, men det kan han.
Mareike Wang som Pepita: denne rollen likte jeg, en litt rølpete prostituert med en helt vanvittig sangstemme. Hun var skikkelig flink og man hørte stemmen hennes når alle sang sammen også.
Teodor Janson som Rönnerdahl: Aldri sett ham på scenen, men hørt om han. En rollefigur spilt av en flink skuespiller med en sterk sangsatemme, noe mer å si?
Brit Elisabeth Haagensli som Vaktmesteren: Denne damen er like rå som da hun spilte i Fredrikson Fabrikker. Er ikke mer å si om henne enn at det må være mange litt yngre skuespillerinner som ser opp til denne damen.
Hallbjørn Rønning som Calle Schewen: Kan oppsumere alle disse skuespillermennene i denne. Tvers igjennom en fantastisk tilstedeværelse på scenen og en utmerked sangstemme.
Marte Helleseter som Rosa: Hun var kjempeflink, aldri sett henne på scenen før, men kan godt se henne i flere musikaler, for hun var dyktig.
Den som ikke har sett Evert Taube forestillingen, se den;) anbefales virkelig.

Passer egentlig bra å skrive om Evert Taube, siden det er en uke siden jeg var og så stykket. Mange tenker sikkert at dette er et skikkelig kjedelig stykke, jeg tenkte det samme med en gang jeg hørte om det. Men siden Hans Marius Hoff Mittet spiller, så var jeg mer og mer trukket til å se det, i og med at han alene er en super skuespiller og en av de beste Norske musikalartistene etter min mening.

Cathrine var og så prøveforestillingen og synes den var kjempebra, så det ble til at vi begge bestillte billetter til å se forestillingen, noe jeg absolutt IKKE angrer på.

Stykket handler om 10 personligheter fra Evert Taube sine viser, som forteller historien om sangene og Evert Taube fra deres ståsted. Som spøkelser i et teater, hvor to er da en inspektør og en vaktmester som er igjen i teateret der det spøker. Tenkte jeg skulle skrive om dem som spiller.

Hans Marius Hoff Mittet som Karl-Alfred; en klåfingret sjømann/matros. Hans Marius har rollen så til fingerspissene, det er så moro å se. Når man ser denne mannen på scenen glemmer man alle andre roller han har hatt. Han synger som en Gud og man sitter seriøst med gåsehud og det er som en idol-dommer sa en gang i tiden, balsam for sjelen den stemmen hans. Samspillet mellom han og Hilde Lyrån er helt vidunderlig. De gangene dem to har stått sammen på scenen, så har dem laget magi sammen som skuespillerpar på scenen;)

Hilde Lyrån som Ellinor: en bestemt med sår dame. Hilde er en flott skuespillerinne, og ja, damen kan synge. Hun er helt i rolle hele tiden og damen er skikkelig flott sammen med Hans Marius som scenepar. Kjemien er så bra at det slår gnister.

Eirik Wenberg Jacobsen som Fritiof Andresson: kompisen til Karl-Alfred. Denne rollen er også morsom og så bra spilt. Han har godt samspill  med både Andrea Bæin Hovig og Marte Helleseter. Dessuten er han også en fantastisk sanger.

Andrea Bræin Hovig som Carmencita: en rolle som passer henne. Hun er ikke den sterkeste av de kvinnelige skuespillerne på sangen, men jeg synes hun gjorde en kjempefigur på scenen og passet til en litt sånn «diva» rolle. God kjemi med resten av gjengen.

Morten Røhrt som Ispisenten: Likte denne mannen bedre på scenen enn som vaktmester på Hotel Cæsar. Hvem visste han kunne synge da, ikke jeg, men det kan han.

Mareike Wang som Pepita: denne rollen likte jeg, en litt rølpete prostituert med en helt vanvittig sangstemme. Hun var skikkelig flink og man hørte stemmen hennes når alle sang sammen også.

Teodor Janson som Rönnerdahl: Aldri sett ham på scenen, men hørt om han. En rollefigur spilt av en flink skuespiller med en sterk sangsatemme, noe mer å si? Ja, han fikk folk til å le omtrent hele tiden. Både på responsen fra de andre skuespillerne og responsen han gav de andre skuespillerne.

Brit Elisabeth Haagensli som Vaktmesteren: Denne damen er like rå som da hun spilte i Fredrikson Fabrikker. Er ikke mer å si om henne enn at det må være mange litt yngre skuespillerinner som ser opp til denne damen.

Hallbjørn Rønning som Calle Schewen: Kan oppsumere alle disse skuespillermennene i denne. Tvers igjennom en fantastisk tilstedeværelse på scenen og en utmerked sangstemme.

Marte Helleseter som Rosa: Hun var kjempeflink, aldri sett henne på scenen før, men kan godt se henne i flere musikaler, for hun var dyktig.

Den som ikke har sett Evert Taube forestillingen, se den;) anbefales virkelig.

Har du allerede sett den?

Nei, nå skal jeg snart se «Skal Vi Danse» og i mellomtiden dele ut enda mere snop til en haug med knask eller knep barn som kommer på døren, frem til nå har det allerede vært 14 stykker. Og om vi ikke har knask..da blir det knep, for så godt kjenner jeg ungene i gaten ja.

Hatt Halloweenere på døren din du og i dag?

Veronica S

Veronica S

3 kommentarer

 1. Cathrine sier:

  Evert Taube er knall. Meget spesiell musikk og tekster av fyren med samme navn, men de har gjort musikken dansbar og enda mer catchy i stykket. At Hans Marius er med er jo et kjempepluss med den flotte sangstemmen som han har! 😀 Var et par ganger jeg satt og bare «WOW!» og det skal sies at det merkes at de har jobbet masse med dette og fått til et veldig bra resultat 🙂 Mange bra folk medinnen dans, sang og skuespill i fin harmoni 🙂

 2. Anne-Birthe sier:

  Så gøy at Evert Taube var så bra! Alltid kjekt å se flinke folk på scenen.

  Har heldigvis ikke hatt noen på døren enda, har ikke noe snop å dele ut, så jeg har gjemt meg litt bak gardiner og diverse 😛

 3. Jeg har ikke sett den nei!

  Ja, akkurat da jeg skulle løpe til bussen med trillekofferten, så kom det tre unger på døren. Og pga dem, så rakk jeg den ikke -.-

Skriv et svar