nov 04

Skal, skal ikke…

Jeg blir mer og mer forvirret angående den her Svineinfluensa vaksninen. Noen er i mot, andre er for. Ikke nok dokumentasjon og det meldes fler og fler bivirkninger hele tiden, og da andre bivirkninger enn dem som står oppført at man kan få av vaksninen. En del av meg sier at jeg skal ta den, jeg jobber i barnehage og er i en utsatt gruppe, jeg har leddgikt og går på medsiner som setter ned immunforsvaret.  MEN, jeg er veldig nøye på håndhygienen. Jeg går med antibac i vesken og er kjempenøye på jobben og slenger hånden under spritdispenseren eller vasker hender før de skal i munnen eller jeg skal gi mat til de små. Har hatt innbarka at hendene skal vaskes etter man har vært på do, før man putter noe munnen osv. Ble enda mer innbarka etter å ha gått helse-og sosialfag i to år og vært lærling i Omsorgsarbeiderfaget i 2 år og jobbet på sykehjem i 2,9 år. Nå i barnehagen der vi også er nøye med slik.

Tar jeg den, så kan jeg på en annen side bli veldig syk av den, vil ikke gå inn i detaljer, men pga de medisinene jeg går på nå, så kan det oppstå komplikasjoner med å ta den, som kan ha innvirkninger for senere tid.

Lurer på..er det noen av dere som skal ta den, har tatt den eller ikke vil ta den? Hvorfor?

Ellers håper jeg alle har hatt en fin onsdag så langt;)

Veronica S

Veronica S

15 kommentarer

 1. Iselin sier:

  sv: tusen takk 🙂

  hvis det kan gi deg bivirkninger senere i livet synes jeg ikke du skal ta den. Bare vær nøye med degselv i nærheten av risikosteder for svineflu så skal nok det gå bra 🙂 kjenner mange som har den å for dem er det bare en helt vanlig influensa.

 2. Anne-Birthe sier:

  Veldig vanskelig å vite hva man skal gjøre i en sånn situasjon.
  Jeg skal ikke ta den, men det er fordi jeg ikke er i en riskiogruppe

 3. I r l i n sier:

  Heei fantastiske og god Torsdag! 🙂 Jeg måtte jo bare innom hos deg igjen for å takke for kommentar hos meg! Alltid koselig å høre fra deg! 😀 Håper du får en helt fantastisk dag videre, verdifulle! 😀
  Take care *hjerte*

 4. Kari sier:

  Jeg skal ta den 🙂 Mamma har allerede tatt den og hun har det jo supert 😀

 5. Jeg har ikke tenkt å ta den. Pga bivirkniner, jeg hater å ta sprøyter og jeg er ikke i risikogruppen. Men hvis ombestemmer meg seinere, så er det jo bare til å ta den :p

 6. Camilla sier:

  jeg har tatt den 🙂 jeg fikk ingen bivirkinger utenom at armen var litt vond, litt gangsperraktig. og husk, media blåser ting VELDIG opp. de som media påstår døde av vaksinen er AVKREFTET at døde av den. det er bare oppspinn1 synd at media og skeptikere skal ødelegge for andre. influensaen har smittet rundt 150.000 nordmenn bare den siste uken, og etterhvert kan viruset mutere og bli enda mer aggressivt og dødelig. det er absolutt fornuftig å vaksinere seg. 🙂

 7. Theri sier:

  Vi tok den for litt over en uke siden. Valgte å ta sjansen på vaksinen istedet for å sjanse på at vi ville få en mild versjon av svineinfluensaen. Spesielt med en gutt her som har astma, og har vært inne på sykehus pga influensa tidligere.

 8. Veronica S sier:

  @Iselin: ja, skal være veldig nøye, men så er det dråpesmitte og ikke kontaktsmitte da, og det er jo kjempemye lettere enn om det hadde vært kontaktsmitte. de blåste jo opp fugleinfluensaen og. 😉

  @Anne-Birthe: ja, det er kjempevanskelig..men sånn er det;) skjønner at du ikke tar den ja;)

  @Irlin: aww, du er skjønn du;) du må ha en super fredag videre;)

  @Kari: ok, fint å høre slikt og.. men som sagt, er rimelig usikker selv.

  @Maria Stenersen: Er det jeg er redd jeg og.. er jo kronisk syk, men er en del av medisinene mine som kræsjer litt med denne her liksom..så er rimelig usikker, men som du sier, jeg kan alltids ta den senere når andre har prøvd den litt mer ut..litt slemt..men ekke ment på en slem måte.

  @Camilla: jeg er ikke usikker pga media egentlig, er mest usikker pga samtale med legen jeg da;) men sant, media slår ting ofte veldig stort opp.

  @Theri: skjønner det med astmaen. jeg har aldri blitt mer dårlig av en influensa enn sånn man «skal» bli..det er jævlig når det står på, men går jo over.

 9. Kari sier:

  SV: Jaaa Lise er jo helt råååå!

 10. Malin sier:

  Jeg skal ikke ta den. Det er fordi jeg har influensaen nå, og har hørt at man bare kan få den en gang, så hvis det er sant er jeg immun uansett 🙂

 11. Karoline sier:

  Jeg tør ikke ta den jeg! Så den filmen på YouTube av hun som fikk den rare sykdommen.. Ble redd

 12. Veronica S sier:

  @Kari: ja, det er hun virkelig, hun kan i allefall synge som bare det!

  @Malin: jeg har hørt man kan få den flere ganger, men første gang er værst..er det den influensaen du har? Men håper du har rett, at den kan bare fåes en gang.

  @Karoline: fint det er flere som er like skeptisk som meg da!!

 13. Deadbarbie sier:

  sv: Hei ! Det er noe gale med linken din tror jeg.. Når jeg skal trykke inn på deg så kommer jeg bare til en ipublish-side hvor det står «error, not found» 🙂

  Men jeg er litt utenfor Førde, ca. et kvarter før, på Sande! =) Hvor i Sunnfjor pleier du å være da? Er her hver sommer jeg også, hehe.

 14. Deadbarbie sier:

  Forresten, så tar jeg ikke vaksinen tror jeg.. Har hørt så mye merkelig, og noen som får bivirkninger osv. Syns også det er merkelig at vi har kjøpt den billigste versjonen av vaksinen! Hmm.. Nei, tar den ikke så lenge jeg ikke er i noe risikogruppe! 🙂

 15. Karoline sier:

  For en nydelig header du har!

Skriv et svar