des 11

Freedom..

Alle mine goinger

Alle mine go'inger

Er nok ikke alle som vet det, men jeg ble mobbet veldig mye da jeg var liten. Jeg ble mobbet fordi jeg ikke var så slank som alle de andre jentene i klassen, ble kritisert for utseende mitt fra klassekamerater siden 1 klasse til jeg gikk ut 10 klasse. Ikke bare av klassekamerater, men i 6-7 klasse også fra læreren min. Ble litt bedre på ungdomsskolen da vi fikk en lærerinne med noe i mellom ørene som var inspirerende og hørte på elevene sine. Hun så hva som foregikk og den som mobbet fikk høre det. Hun lærerinnen fortjener alt det gode hun kan få i livet.
Hun læreren jeg hadde fra 6-7 klasse var en som hadde tre englebarn i klassen og 2 stykker som fikk gjennomgå, som meg og en stakkars gutt. Jeg slet ganske mye med meg selv, for følte meg aldri god nok for noen. Eneste stedet jeg fant friheten fra alt det negative var i stallen sammen med hestene. Det å være hestejente har gjort livet mitt rikere, når det gjelder venninner for livet og det som gjelder trening og selvtillit. Det å få et over 500 kg stort dyr til å stole på deg, og følelsen av å sitte på ryggen og oppleve nydelige naturopplevelser og sanne hestekrefter. Ikke minst å ha en som hører på deg og ikke dømmer deg for den du er, men for hva du gjør for dem. Har alltid vært glad i dyr, spesielt hunder og hester. Er jo kjempeglad i hunden min og hun betyr alt for meg. Men også hun vet at hesten har en helt spesiell plass i hjertet mitt.

Nå får jeg ikke ri så mye som jeg vil, fordi at leddene mine ikke er helt 100%, de er ikke 50% en gang, ligger på en 39% og da kan jeg ikke gjøre så veldig mye. Bør holde meg i jobben, og når leddene begynner å bedre seg litt så er det på hesteryggen igjen, for savner Rigel kjempemasse. Går med konstant verk i leddene mine fortsatt, er litt bedre enn da jeg var sykemeldt, men er ikke rettferdig for hesten at jeg ikke er bra når jeg er i stallen hos han. Heldigvis har han forståelsesfulle eiere som sier jeg kan komme når jeg vil å bare kose og lukte litt hest når jeg ønsker det.

Bildene øverst fra Venstre: Meg og et lite hingsteføll jeg møtte en sommer. Meg og min elskede venn Garptor som jeg kjente i 12 år, han ble avlivet fordi han var syk. Meg og Anne-Birthe i boksen sammen med Siremo i make Penny Klubben gensre som vi har hatt siden vi var små. Meg og Rigel på trening i ridebanen. Meg og Faxi som koser litt. Meg og Garptor som poserer for fotografen. Meg som børster halen til Rigel. Rigel som gir meg en god suss. Jeg MÅTTE selvsagt plukke på politihestene da jeg var i Oslo. Meg mellom Irja og Faxi. Meg og Rigel på beitet en sommer.

Jeg må virkelig si at hest er en lideskap for meg og en hobby. I og med at jeg ikke rir konkurranse er jeg vel ikke helt opp på lidenskap-nivået. Men er ikke så langt i fra.

Sånn, da lærte dere kanskje litt mer om meg:P

Noen av dere som har en hobby/lidenskap som betyr masse for dere?

17 kommentarer

 1. kari sier:

  Vondt å lese… Det er altfor mange dårlige lærere der ute som virkelig ikke ser hva som foregår… Jeg skal love deg at jeg aldri bli en sånn lærer <3
  Jeg hadde det på akkurat samme måte fra 3-6 klasse. Ble mobbet for utseendet mitt og lærerne så det ikke. Det ble heldigvis bedre på ungdomsskolen! 🙂

 2. Veronica S sier:

  @Kari: jeg har troen på at du blir en fantastisk lærer og de elevene som får deg er heldig;) Huff, ikke kjekt å høre at du har opplevd det samme! Men vi er sikkert begge blitt sterkere:)

 3. SV:Tusen takk 🙂 Veldig hyggelig at du likte bildene!

  Uffda, det hørtes ikke ut som du har hatt det så lett oppigjennom årene. Håper ting holder seg bra for deg! Jeg elsker å fotografere, det gjør jeg gjerne når jeg er kjempeglad og når jeg er lei meg. Stå på!

 4. Hanne sier:

  Jeg er også lidenskapelig opptatt av hester:) Hadde egen hest i 14 år, men vi måtte desverre avlive henne ifjor vinter pga alder og sykdom. Men vi hadde mange herlige år sammen, og jeg savner henne masse!

 5. Elisabeth sier:

  Ja, dans. Det er det beste jeg vet ! 🙂

  SV Tusen takk for kommentaren på min blogg ! Setter virkelig pris på at noen tar seg tid til å kommentere og ikke bare se. Det er så gøy å få tilbakemeldinger på det man skriver, og man vet at noen liker det man skriver. Så tusen takk for det ! :- ) Ville også si at bloggen din var kjempefin, og jeg tipper du kommer langt. Ha det fint så lenge ! 🙂

 6. Martine sier:

  uff, det var skikkelig leit å lese. Kan ikke forstå at voksne folk kan holde på på den måten.. Så utrolig bradu fant deg ett «fristed» og ett miljø du trivdes i.
  Jeg har også vært hestejente i mange år! 😉

 7. Karoline sier:

  Jeg er så utrolig stolt av deg! Du har nådd så langt, kommet deg gjennom så mye og er så utrolig nydelig!

 8. Røyndom sier:

  Vel, jeg vet ikke hel thvor pent det egetlig er men.

  Tja. Jeg vet ikke om hobby. Musikk antar jeg. Jeg hører på musikk hele tiden. enten jeg spiller det selv, elle rhører på det. Og selvfølgelig design og kunst, siden det på en måte er faget mitt.

 9. Elisabeth sier:

  SV haha, ja, det gjorde jo ikke jeg da før jeg shoppet. Men jeg burde kansje ha gjort det ja ;- )

 10. Veronica S sier:

  @Susanne Vedvik: de var kjempevakre;) Selv om ting ikke har vært så lett, så føler jeg at jeg kom styrket ut fra det. Fotografere er noe jeg også liker, hakke noe proft kamera men er kjekt likevel. Og ut i fra bildene dine så ser man at du er opptatt av å ha fine bilder, for du er kjempeflink.

  @Hanne: Åh, hest er best. Er alltid trist når en god venn må avlives, den ene hesten på bildene mine, Garptor ble 19 år gammel. Han kjente jeg i 12 år og red ham i ca 12 år. Den dagen han var borte var rar og jeg savner ham også. Åssn hest hadde du?

  @Elisabeth: Dans er godt for sjelen. Værsegod du, selvsagt leser jeg igjennom før jeg kommenterer. Liker bloggen din kjempegodt!. Tusen takk forresten;)

  @Martine: Det er ikke alltid voksne mennesker er voksne for å si det slik. Jepp, stallen og hestene er virkelig fristed. Som hestejente vet du det ja;)

  @Karoline: Aww Karoline vakre deg! takk.

  @Røyndom: hehehe. Musikk tror jeg det er veldig mange som er lidenskapelig opptatt av, og godt er det! Kunst og design= Fantastisk;)

 11. Elisabeth sier:

  SV Ja, igjennom konfirmasjonen ja :- ) Ja, det hadde jo sikkert vært gøyere hvis jeg hadde kunnet synge og gjort slik som dere. Men det gjør allerde presten her hos oss. Og jeg tipper ingen klarer det bedre enn henne eller ! .- )

 12. Kari sier:

  SV: Ja vi storkoste oss 🙂 Morsomt med bursdag <3
  Hvordan har din helg vært søte deg? <3

 13. Veronica S sier:

  @Elisabeth: hehe. Vi var en litt syk gjeng 😛

  @Kari: helgen har vært super snille du;)

 14. Benedikte sier:

  hei. jeg tror du hadde en konkurranse for en tid tilbake der premien var klistermerke til datamaskin. hvor bestilte du det? jeg hadde en adresse før, men har glemt den. (tror i allefall det var deg)

 15. Veronica S sier:

  @Benedikte: var nok ikke meg dessverre, for jeg har aldri hatt konkurranse på bloggen min. Beklager å måtte skuffe deg.

 16. Christina sier:

  Så kjedelig at du ikke har blitt noe bedre i leddene, har ikke du funnet noe medisin som fungerer? Du må grine deg til Remicade, den gjorde underverker for meg 🙂

  Ellers så kjenner jeg meg igjen med det du sier, jeg ble mobbet veldig i de 9 årene på grunnskolen og hestene ble en utvei for meg. De er fantastiske dyr!

 17. Veronica S sier:

  @Christina: ah, kanskje jeg skal grine meg til remicade ja.. takk for tipset. Er du blitt helt bra, eller er du plaget til tider du også?

  hestene er virkelig reddningen, fantastiske dyr som ikke dømmer en. rir du fortsatt?

Skriv et svar