des 01

Ikke alle gleder seg til jul…

Bilde fra weheartit.com

Mens mange av oss stresser rundt etter julegaver, går på førjuls-gløgg hos naboen eller hos andre bekjente. Surrer rundt så ungene får overdådige adventskalendere og kan ikke vente til  å se ansiktene dems de får den dyra jakken, den dyre speilrefleksen eller alle de andre nye dyre klærne som ligger under treet som du vet de har ønsket seg.
Venninner/kamerater kjøper dyre gaver til hverandre og alle synes førjulstiden er fryd og gammen. Det er ikke mange barn som legger merke til den ene jenten eller den ene gutten i klassen som er litt i bakgrunnen, den som faktisk synes førjulstiden er noe dritt. Dem som i stedet for å telle ned dagene til  jul, teller ned til den dagen og den tiden de faktisk  gruer seg mest til. Den tiden da foreldrene dems drikker for mye, sloss og gjerne politiet er innom en eller to ganger i løpet av kvelden.  De går med et ørlite håp, hvert år om at «denne gangen blir det bedre» men for mange forblir det med håpet.

Disse barna  blir gjerne glemt litt bort i julestrien, i alle shoppingen og pyntingen har vi ikke alle tid til å stoppe opp og tenke etter at det er ikke alle som gleder seg like mye til jul som gjerne det vi gjør. MEN DET ER AKKURATT DET VI BURDE GJØRE ALLE SAMMEN! Det ødelegger jo ikke noe av vår egen før-juls-tid selv om vi stopper opp og tenker litt, men kan gjøre julen så mye bedre når man vet at man har vært med for å bidra. Tenk hvor mye du kan gjøre forskjell bare ved å bidra litt. Maria Haukaas Storeng og Paal-André Grinderud er Ambassadør for Blå Kors sin aksjon «Barndomsvenn» som er en virkelig god sak, som jeg har fått øynene opp for. Jeg har ikke selv opplevd vold og alkohol i jule-feiringen min, men vet om fler som har det dessverre. Man ser hvordan de sliter nå som 20 -25 åringer, ingen glede over julen, kun vonde minner. La oss hjelpe de barna dette angår nå og de barna som kommer etterpå å unngå en alkohol-holdig og voldelig jul. |

Ønsker du å bidra? Sammen med Oslo Soul Children synger Maria Haukaas Storeng sangen «Kviskre Ei Bønn», det er en julesang med mening i og den er vakker. Inntektene for singelen går til Blå Kors sine prosjekter som du kan lese om HER og singelen kan du kjøpe HER eller gå til iTunes Store og søke på Maria Haukaas Storeng eller «Kviskre Ei Bønn». Du bidrar med 10 kr, men sender du budskapet videre, så er det fler som kjøper og du bidrar på en måte som rekker mange.  Vil du bidra på andre måter kan du klikke HER.

Ville bare spre budskapet til dere, og håper mange fler sprer budskapet. Julen er jo den tiden man skal tenke på andre og ikke bare oss selv! Og jeg må til slutt si at jeg har veldig sansen for artister som engasjerer seg for det dem er ambassadører for. At dem ikke bare er med og fronter, men faktisk engasjerer seg. Er fler av dem som bare fronter, men heldigvis mange fler av dem som faktisk engasjerer seg, som Maria Haukaas Storeng gjør.  Sjekk også ut bloggen til Paal-Andrè Grinderud HER.

Er dere enig i at i julen skal man tenke på andre?

Veronica S

Veronica S

13 kommentarer

 1. kari sier:

  SV: Ja Greys er den beste serien, ingen tvil 🙂
  Håper du får en fin dag i dag kjære du!

 2. Kari sier:

  Godt innlegg søte du <3

 3. Jeanette sier:

  I julen skal man tenke på andre, det er jo det den handler om — ikke gaver og materialistiske ting og tang. Jeg for min del liker ikke å få dyre gaver til jul, ikke ønsker jeg meg det heller. Jeg syntes at julen bør handle mer om å hjelpe andre, vise at du er der, og ikke om hvor stor, flott og dyr gave du ønsker deg av den og den personen. Dyre, flottere gaver kan man få på bursdagen, på julaften kan man heller få ting som varmer hjertet 🙂

  lol, lengste kommentaren jeg har skrevet før!

 4. Veronica S sier:

  @Kari: den kommer rett etter One Tree Hill på min liste da;) Håper du og får en strålende dag snille deg. Klem

  @Kari: tusen takk;)

  @Jeanette: så sant så sant! Helt enig med deg vennen. Grattis med langt svar da:P

 5. Cathrine sier:

  Er enig i at julen bør handle om at alle skal ha det bra. I disse dager er det jo altfor stort fokus på gaver osv, så man glemmer jo at det er nå mange barn (og ungdommer) begynner å grue seg til husbråk eller lignende knyttet til rus… Alle har vel en 10’er til å kjøpe den nydelige låta og støtte Blå Kors og de som har det vondt i samme slengen! Eller bli Barndomsvenn og betale en fast sum hver måned 🙂

 6. Veronica S sier:

  @Elisabeth: jeje.

  @Cathrine: takk for innspill søte deg;) enig med deg, alle har en 10er å støtte en god sak!

 7. Cesilie sier:

  Veldig bra innlegg. Jeg sier ikke mer….

 8. Veronica S sier:

  @marianne: værsego’

  @Cesilie: tusen takk;) hehe.

 9. Benedikte sier:

  jeg og vet desverre og om barn som ikke har det så godt i julen. i fjor sto jeg å gråt lillejulaften fordi jeg visste om e gutt som skulle ver med pappan sin i jula å akkurat da begynte han å drikke. det er så urettferdig.

 10. Veronica S sier:

  @Benedikte: Ja, huff, jeg og vet om og det er kjempetrist. Man har så lyst til å gjøre så masse for dem, men ikke alltid vi strekker til. Derfor synes jeg det er viktig med organisasjoner som Blå Kors som har fokus på det og jobber målrettet og vi kan bidra.

 11. […] Morgen Norge, for der var nemlig Maria Haukaas Storeng gjest og sang Julesanger og pratet om saken Barndomsvenn som jeg har skrevet om her før. Kan ikke noe for det, men Maria er og blir min favorittartist. Hun […]

Skriv et svar