jan 10

You keep my head and my feet on the ground…

Jeg er en av dem som stemte som bare det for at Maria Haukaas Storeng skulle gå videre fra delfinale 1 i Melodi Grand Prix i Ørland fredag, til finalen i Oslo Sprektrum den 6 Februar. Sendingen ble sett sammen med bestevenninnen min som også er en stor Maria Fan, Anne-Birthe stemte også masse og vi var overlykkelige over at Maria gikk videre. Vi elsker sangen, men er begge enig i at Maria kanskje burde vurdere å bytte ut buksedrakten med en elegang kjole.
Maria har vært og er mitt forbilde, noe hun ble i 2003 da jeg så henne i FAME og hørte stemmen hennes fylle arenum i Bergen så jeg fikk gåsehud og tårer i øyenkroken. Jeg beundrer Maria, hun er et menneske som står for det  hun mener og har beina godt plantet på jorden. Hun tar vare på fansen sin og hun er smilende og ekte når man møter henne.
Da Maria vant i 2008 med Mira Craig sin låt «Hold On Be Strong» satt jeg og 3 venninner i salen og smilte fra øre til øre, samtidig som tårene rant nedover av glede. Vi var slitne etter hei-ing og stemming og var så glad for resultatet at vi måtte ta oss sammen for å ikke styrte frem på scenen for å gi Maria verdens største klem. Samtidig som vi ikke helt turte å tro på resultatet før vi fikk høre låten for 3 gang den kvelden. Og vi allesammen tenkte vel samme tanke: «vi visste fra da de sa Soul i Kongsvinger om siste sang som gikk videre, at Maria kom til å vinne den norske finalen. Det var ingen tvil».
I år ble vi ikke satt på pinebenken som i fjor, i og med at hun ikke ble ærklert til sistasjansen, så visste vi hun hadde finalebilletten sikret. Kanskje fordi at de låtene som var med i denne første delfinalen var så innmari dårlige? Maria sin var etter min mening den eneste som holdt mål, både som melodi og måten den ble fremført på, av en sterk stemme og en ubeskrivelig dyktig artist.
Eneste er, nå har alle  begynt å beskylde dama for plagiat. Jeg blir så irritert. For det første, Melodi Grand Prix er en LÅTSKRIVER KONKURRANSE hvor det er artister som fremfører en låt som er skrevet av andre. Noen ganger er det artister selv som skriver låt og melodi + at de fremfører den selv, men det er flertall som synger en låt hvor tekst og melodi er skrevet av noen andre. Noe Maria gjør i år, hun synger en sang der teksten er av Merethe La Verdi og melodi av Mats Lie Skåre (som blandt annet laget melodi til Tone Damli Aaberge sin «Butterflies i MGP 2009). SÅ, om folk skal beskylde noen for plagiat er det tekstforfatter og den som har skrevet melodien, det er ikke vits i å anklage artisten som fremfører låten. I dette tilfelle synes mange at låten «Make My Day» som ble fremført av Maria Haukaas Storeng var skremmende lik Celine Dion sin «Because You Loved Me». Og noen mener den er klin lik Backstreet Boys sin «I’ll Never Break Your Heart». Så kan man spørre seg, Celine Dion og Backstreet Boys sine sanger har vært ute LENGE før «Make My Day», og siden folk mener disse to sangen er lik «Make My Day» så må jo «Because You Loved Me» og «I’ll Never Break Your Heart» være like også da? Og her hører vi ingenting om at den ene er plagiat. Og etter min meninger er ikke disse tre sangene like. JA, Merethe La Verdi & Mats Lie Skåre sin låt «Make My Day» og Celine sin «Bacause You Loved Me» begynner en del steder med You, men seriøst, hvilke låter som ikke begynner med You da? og gjerne i tre til fire setninger. Det som er påstått er at begge låtene begynner hele tiden med You, vel, da har ikke dem verken hørt på tekstene eller satt seg inn i melodiene. De bare antar. Merethe La Verdi & Mats Lie sin låt er slik i de første versene:
you pick me up again when i am down
you keep my head and my feet on the ground
you make me smile when i am feeling all alone
light up my day when the sunshine is gone
you keep me real i don’t have to pretend
you’re always there when i am in need of a friend
when i have problems i need to defete
you make me feel better make me feel complete
you make my day ay ay yeah
light up my way ay ay yeah
you give me life
you give me love
always beside me
you are the one
Mens «Because You Loved Me» er slik:
For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love i found in you
I’ll be forever thankful baby
You’re the one who held me up
Never let me fall
You’re the one who saw me through through it all
You were my strength when i was weak
You were my voice when i couldn’t speak
You were my eyes when i couldn’t see
You saw the best there was in me
Lifted me up when i couldn’t reach
You gave me faith ‘coz you believed
I’m everything i am
Because you loved me
Kanskje noe av det samme plottet i låtene, der kan jeg være enig, med at «Make My Day» er kliss lik, det er å gå over streken. Da bør folk begynne å høre på mer musikk, for eksempel Country låter, der er det låter med omtren samme tekst, bare dem har brukt synonym-ordboka litt hyppigere på noen steder. Og hvorfor har ikke Madonne sin «Hang Up» blitt anklaget for plagiat av ABBA sin «Gimme Gimme A Man After Midnight»?
Nei, stå på Maria. Du fremførte den låten med verdighet og stemmeprakt. Du var best i den delfinalen! Jeg kommer til å stemme MASSE på deg i finalen.
Noen fler som er engasjert i Melodi Grand Prix for øyeblikket?

Jeg er en av dem som stemte som bare det for at Maria Haukaas Storeng skulle gå videre fra delfinale 1 i Melodi Grand Prix i Ørland fredag, til finalen i Oslo Sprektrum den 6 Februar. Sendingen ble sett sammen med bestevenninnen min som også er en stor Maria Fan, Anne-Birthe stemte også masse og vi var overlykkelige over at Maria gikk videre. Vi elsker sangen, men er begge enig i at Maria kanskje burde vurdere å bytte ut buksedrakten med en elegang kjole.

Maria har vært og er mitt forbilde, noe hun ble i 2003 da jeg så henne i FAME og hørte stemmen hennes fylle arenum i Bergen så jeg fikk gåsehud og tårer i øyenkroken. Jeg beundrer Maria, hun er et menneske som står for det  hun mener og har beina godt plantet på jorden. Hun tar vare på fansen sin og hun er smilende og ekte når man møter henne.

Da Maria vant i 2008 med Mira Craig sin låt «Hold On Be Strong» satt jeg og 3 venninner i salen og smilte fra øre til øre, samtidig som tårene rant nedover av glede. Vi var slitne etter hei-ing og stemming og var så glad for resultatet at vi måtte ta oss sammen for å ikke styrte frem på scenen for å gi Maria verdens største klem. Samtidig som vi ikke helt turte å tro på resultatet før vi fikk høre låten for 3 gang den kvelden. Og vi allesammen tenkte vel samme tanke: «vi visste fra da de sa Soul i Kongsvinger om siste sang som gikk videre, at Maria kom til å vinne den norske finalen. Det var ingen tvil».

I år ble vi ikke satt på pinebenken som i fjor, i og med at hun ikke ble ærklert til sistasjansen, så visste vi hun hadde finalebilletten sikret. Kanskje fordi at de låtene som var med i denne første delfinalen var så innmari dårlige? Maria sin var etter min mening den eneste som holdt mål, både som melodi og måten den ble fremført på, av en sterk stemme og en ubeskrivelig dyktig artist. Eneste, jenta kan godt skifte til en annen buksedrakt eller til KJOLE i finalen.

Eneste er, nå har alle  begynt å beskylde dama for plagiat. Jeg blir så irritert. For det første, Melodi Grand Prix er en LÅTSKRIVER KONKURRANSE hvor det er artister som fremfører en låt som er skrevet av andre. Noen ganger er det artister selv som skriver låt og melodi + at de fremfører den selv, men det er flertall som synger en låt hvor tekst og melodi er skrevet av noen andre. Noe Maria gjør i år, hun synger en sang der teksten er av Merethe La Verdi og melodi av Mats Lie Skåre (som blandt annet laget melodi til Tone Damli Aaberge sin «Butterflies i MGP 2009). SÅ, om folk skal beskylde noen for plagiat er det tekstforfatter og den som har skrevet melodien, det er ikke vits i å anklage artisten som fremfører låten. I dette tilfelle synes mange at låten «Make My Day» som ble fremført av Maria Haukaas Storeng var skremmende lik Celine Dion sin «Because You Loved Me». Og noen mener den er klin lik Backstreet Boys sin «I’ll Never Break Your Heart». Så kan man spørre seg, Celine Dion og Backstreet Boys sine sanger har vært ute LENGE før «Make My Day», og siden folk mener disse to sangen er lik «Make My Day» så må jo «Because You Loved Me» og «I’ll Never Break Your Heart» være like også da? Og her hører vi ingenting om at den ene er plagiat. Og etter min meninger er ikke disse tre sangene like. JA, Merethe La Verdi & Mats Lie Skåre sin låt «Make My Day» og Celine sin «Bacause You Loved Me» begynner en del steder med You, men seriøst, hvilke låter som ikke begynner med You da? og gjerne i tre til fire setninger. Det som er påstått er at begge låtene begynner hele tiden med You, vel, da har ikke dem verken hørt på tekstene eller satt seg inn i melodiene. De bare antar. Merethe La Verdi & Mats Lie sin låt er slik i de første versene:

you pick me up again when i am down
you keep my head and my feet on the ground
you make me smile when i am feeling all alone
light up my day when the sunshine is gone

you keep me real i don’t have to pretend
you’re always there when i am in need of a friend
when i have problems i need to defeat

you make me feel better make me feel complete
you make my day ay ay yeah
light up my way ay ay yeah
you give me life
you give me love
always beside me
you are the one

Mens «Because You Loved Me» er slik:

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love i found in you

I’ll be forever thankful baby
You’re the one who held me up
Never let me fall
You’re the one who saw me through through it all
You were my strength when i was weak
You were my voice when i couldn’t speak
You were my eyes when i couldn’t see
You saw the best there was in me

Lifted me up when i couldn’t reach
You gave me faith ‘coz you believed
I’m everything i am
Because you loved me

Kanskje noe av det samme plottet i låtene, der kan jeg være enig, med at «Make My Day» er kliss lik, det er å gå over streken. Da bør folk begynne å høre på mer musikk, for eksempel Country låter, der er det låter med omtren samme tekst, bare dem har brukt synonym-ordboka litt hyppigere på noen steder. Og hvorfor har ikke Madonne sin «Hang Up» blitt anklaget for plagiat av ABBA sin «Gimme Gimme A Man After Midnight»?

Nei, stå på Maria. Du fremførte den låten med verdighet og stemmeprakt. Du var best i den delfinalen! Jeg kommer til å stemme MASSE på deg i finalen.

Noen fler som er engasjert i Melodi Grand Prix for øyeblikket?

Og hva synes folk om at Team Benedicte gikk ut av korslaget?

Jeg synes det var fortjent. Jeg digget Team Simone og Team Tuva denne  gangen. VIRKELIG!

21 kommentarer

 1. marianne sier:

  SV: Takk takk =D

 2. Røyndom sier:

  Maria er forsåvidt flink hun, men beklager, jeg synes sangen hennes i år var ganske så kjedelig.

 3. kari sier:

  SV: Godt sagt søte <3

 4. kari sier:

  SV: Åh nei, Transformers liker jeg ikke.. Huff og huff. For en film 🙂

 5. hun var mitt idol en liten stund også, synger kjempe fint og har nydelig stemme 😀

 6. Ricke sier:

  Jeg stemta også på henne faktisk.. Kjempe flink jente.. Absolutt:)

 7. kari sier:

  SV: Hitch er kjempe bra 🙂 Digger den filmen 🙂
  Håper du får en strålende mandag søte deg <3

 8. Hanne sier:

  Jeg er ikke så engasjert i Grand Prix, men det var gøy at Maria vant:)

 9. I r l i n sier:

  sv;Nå rekker jeg desverre ikke være mer personlig med hver enkelt men jeg måå jo bare takke deg for at ud er så snill som la igjen kommentar hos meg i helga! :D:D Setter veldig pris på det, håper denne kommende uken blir helt fantastisk for deg! 😀 Take care! 😀

 10. haha, ja, det var virkelig en grusom jumpsuit! Men så er det jo ikke klesvalget som teller da, det er jo låten og stemmen =) Hun er flink!

 11. Veronica S sier:

  @marianne: værsego’

  @Røyndom: Hehe, smaken er som baken delt i to. Men jeg synes hun var best.

  @Kari: hehe, takk. transformers er ikke noe bra nei:P

  @bjørg kristin: hehe. Hun er fortsatt mitt idol, og ja, hun har en nydelig stemme.

  @Ricke: åh, så bra;) du har en stjerne i min bok;)

  @kari: hitch er kjempebra ja;) takk, i like måde pena.

  @Hanne: hehe, noen er det, andre ikke;) Vel, hun har ikke vunnet enda, hun er kun i finalen.

  @Irlin: går helt fint søte deg;) tusen takk;)

  @Martine Larsen: Ja, hun kunne valgt kjole, for Maria er så vakker, så hun må ikke gjemmes bort slik.

 12. Siven sier:

  Personlig så stemte jeg ikke… Eller så syntes jeg at BJ sin låt var bra, men forsvant litt i låta… Gaute bare ELSKER jeg, men syns ikke han er den som burde representere Norge. Maria har jeg alltid digget, helt siden Annie da jeg var lita, hihi, så jeg unner henne virkelig sjansen. Eller så hadde jeg håpet litt på Fr. Carew da, jeg syns hun er ganske flink. Eller så kan jeg ikke fordra Lena A. Hehe, og eller så veit jeg egentlig ikke stort om denne delfinalen, jeg var nemlig travelt opptatt med å se på flere kanaler samtidig på det tidsrommet =P

  SV: Bloglovin er jo egentlig bare veldig praktisk, tror jeg kommer til å bli ganske avhengig av det selv etterhvert =)

  Ha en toppers uke! Også må jeg si at du hadde masse spennende her inne. Tror sannelig jeg må ta turen innom en gang jeg er LITT mer uthvilt enn nå, og sjekke forholda litt bedre. Keep on the good work =)

 13. Røyndom sier:

  Det har blitt mildt igjen nå, og jeg har fått opp varmen. Så da er alt greit ^^

 14. Karoline sier:

  Jeg DIGGER Team Tuva!

 15. KAYSO sier:

  huff jeg liker ikke eurovision og alt det der at alt jeg. Musikken faller ikke i smak i det hele tatt :/ dessverre. Når det kommer til korslaget så har jeg ikke sett på det i år faktisk 😛

 16. Anne-Birhe sier:

  Kjempegodt skrevet! Må nok innrømme at jeg er en smuule engasjert i MGP i år 😉

 17. Josteina sier:

  Hun fortjente det så sykt!

  Men sangen er lik .. Driter i om den er «kliss lik» eller ei .. Problemet er at den er FOR lik, liksom …

  litt trist at en slik negativ ting skulle dukke opp, for hun er best by faaar

 18. Har faktisk ikke sett på noen av delene. Men husker Maria var min store favoritt da hun var med i idol 😀

 19. Veronica S sier:

  @Røyndom: så bra.. har ca 30 grader innendørs jeg da, hele tiden:P men ute er det kaldt:P

  @Karoline: de var SINNSYKT flinke sist. Hun solisten var jo helt utrolig.

  @KAYSO: hehe. det er ikke alle som liker det nei. korslaget i år er ikke så bra som i fjor da, men synes det er litt kjekt å se på;)

  @Tusen takk vennen:) Hehe, tror jeg henger meg med på den, like engasjert som i 2008:P over bidragene da selvsagt.

  @Josteina: ÅÅHH;) enda fler som liker Maria altså;) Så glad jeg ble. Ja, hun er best!
  hehe, synes korslaget er koslig jeg da. men heldigvis er smaken som baken.

 20. Veronica S sier:

  @Iselin Pettersen: hehe, tror hun var mange sitt idol i den tiden ja;) hun er mitt fortsatt.

Skriv et svar