jun 15

Norge har mange talenter!! det er det INGEN tvil om…

Dere har sikkert merket at det har vært stille på bloggen denne uken, men uken har vært travel. Jobben har tatt mye av tiden min, vært sen hjem, og etter det har jeg brukt mye tid på hunden min. Så det har blitt lite blogging, men sånn er det. Dessuten har det vært fint vær i Bergen, så har nytt det og.

Tirsdag: Var jeg, mamma, en venninne av mamma, mannen til en venninne av mamma +++, også en kamerat av meg + noen han kjenner på Bruce Springsteen konserten i Bergen, på Koengen. Jeg har vel egentlig hørt veldig lite sanger av The Boss, hørt mest på «The River» og «Hungy Heart», men steike så mange bra sanger den fyren har. Stemningen på Koengen var til å ta og føle på, 23.000 mennesker som sang med. Dessuten hadde Bruce en helt fantastisk utstråling fra scenen. Denne mannen er da 60 år, men fy fysan for en mann!! Kunne virkelig ønske jeg hadde billetter til den konserten han skulle ha Onsdagen og.. Koste meg kjempemasse!!

Torsdag kom dagen jeg ventet på hele uken, nemlig dagen jeg reiste til Oslo.. reiste med toget klokken 22:58 fra Bergen Stasjon sammen med mamma. Veldig klar for musikal weekend!! Som dere vet, så er jeg en sucker for musikaler, og elsker å sitte i teateret og se fantastiske skuespillere utfolde seg på scenen.
Tog-reisen gikk greit, var natt-toget, så de fleste sov, men takk GUD for at det finnes musikk i denne verden. Har sikkert hørt spillelisten på mobilen min opp til 50 ganger den tog-turen, for herremann så mange som snorker. Mamma sovnet på et blunk, for hun var jo gift med en som snorket, så hun er immun. Mens jeg sov med musikk på ørene, ikke noe gale det da, for musikk er min religion uansett. Men når man går rundt i Oslo og nynner på «Hungry Heart» dagen etterpå, så skjønner man at det hadde ikke skadet å skiftet spilleliste innimellom, eller?

Fredag: Ankom vi Oslo veldig tidlig. Så vi fikk ikke sjekket inn på hotellet med en gang, så det endte opp med at meg og mamma gikk og dillet litt rundt i diverse gater. Vi fikk også orientert oss om hvor FOLKETEATERET lå, slik at vi visste det til Lørdagen. Var egentlig veldig koselig å gå rundt i byen så tidlig på morgenen (vi ankom Oslo 06:30). Meg og mamma har et veldig godt mor og datter forhold, så vi prater om alt mulig. Da vi omsider fikk sjekket inn på hotellet, så la vi oss nedpå for å hvile litt, siden tog-turen tok litt på, og å valse rundt i Oslo i X-antall timer tar også litt på. Etter en god hvil, tok vi turen ut for litt shopping før vi skulle innta Oslo Nye Teater for å se Les Misérables. En forestilling jeg har ønsket å se siden den ble satt opp i Bergen, og jeg ikke fikk billetter til den. Da ble det bestemt at meg og mamma skulle se den i Oslo, og slik ble det.

Har ikke ord som beskriver denne forestillingen, Fantastisk dekker det i hvertfall ikke. For en unik samling av musikal artister vi har i Norge, for disse i Les Misérables er så talentfulle at de skulle vært mer kjent alle sammen. Jeg fikk selvsagt veldig valuta for pengene, fordi et av mine største musikal-forbilder, Hans Marius Hoff Mittet spillte rollen som Marius i musikalen denne dagen. En rolle han deler med Christian Ingebrigsten (han fra a1). Heldigvis at jeg traff dagen der Hans Marius spillte Marius og Pia Tjelta spillte Fantine. De var helt strålende på scenen. Dessuten var stykket så rørende, at det var ikke et tørt øye i hele salen. De fikk også stående applaus fra oss publikumere.

Etterpå traff jeg Hans Marius, da han så meg så smilte han og gav meg en kjempestor klem. Har møtt Hans Marius en hel del ganger før, og vi ble stående å prate veldig lenge. Han fikk også møte mamma, han hadde så lyst å treffe henne da jeg sa at det var henne jeg var med. Min mamma og Hans Marius sin mamma heter forresten det samme;) Det var kjempekoselig å treffe ham igjen, og da jeg måtte gå, så ba jeg han hilse masse til Maria, det skulle han selvsagt gjøre;) (Maria Haukaas Storeng, forloveden hans.) Bildet under er tatt av mamma, etter et dårlig forsøk på et bilde, så fikk hun endelig klart å ta et bra et. Bare slik at det er sagt, Mamma er blitt Hans Marius fan!

Les Misérables får forresten terningkast 6 av meg, for de var så flinke alle sammen, og formidlet denne gripende musikalen på en utrolig nydelig måte. Hele esemblet var rett og slett så bra at det skulle vært laget DVD av forestillingen!! Men som den musikal-freaken jeg er, så ble det kjøpt inn programmet, som jeg allerede har bladd igjennom 1000 ganger. Også MÅTTE jeg jo selvsagt kjøpe med programmet til Anne-Birthe også, kan liksom ikke gå glipp av et teaterprogram/hefte med bilder av Hans Marius i, nei, det GÅR bare ikke!

Og jeg er ENDA mer Hans Marius fan nå (som om det er mulig liksom)! Og etter min mening, er han en av de hotteste fyrene i kjendis Norge. Og han og Maria er det nydeligste kjæresteparet ever.

Lørdag: Etter å ha drømt om Les Misérable hele natten (og falt på gulvet, altså datt ut av sengen), var det klart for enda en ny dag i Oslo. Dagen startet med frokost fra Deli Deluca kremt kremt, sånn skal ikke spises annet en lørdager, så en tur på shoppingrunde. Før meg og mamma skulle treffe noen vi kjenner også etterpå dra på Mamma Mia musikalen. På shoppingrunden, sånn ca midt i Karl Johan traff jeg en av mine favorittbloggere, og en av verdens søteste mennesker, nemlig Karoline H. Av alle mennesker i hele Oslo, så traff jeg på henne. Superkoselig! Jeg skulle hatt litt bedre tid, men fikk slått av en liten prat. Hun er så skjønn.

Så, da meg og mamma fikk en liten stund med dem vi skulle møte, satte vi oss ned for å ta en liten matbit et sted på Aker Brygge, og der treffer jeg enda en til jeg vet hvem er, nemlig min gamle danselærer Gitte, som jeg traff igjen i fjor på GREASE (der hun spillte). Så fikk slått av en liten prat med henne også, før vi måtte rushe av sted tilbake til hotellet, slik at jeg skulle få tid til å dusje før Mamma Mia forestillingen.

Så var det klart for Mamma Mia forestillingen, og å se enda et av mine store musikal idoler på scenen, nemlig Anette Amelia Larsen (hun med det flotte krusete håret, som var med i jentegruppen Velvet Inc i årets Melodi Grand Prix). Hun spillte da en av disse venninnene til hovedrolleinnehaveren Sofie. Altså hun som i filmen heter Ali av venninnene, men som på norsk var oversatt til Marte. Har sett Anette i FAME, West Side Story og i Hair, men må virkelig si at hun var helt fantastisk i Mamma Mia. FOR et talent, for en danser, for en sanger. Også er det SÅ stilig at hun snakker med sin rungende BERGENSK på scenen. Dessuten er hun så flink å formidle rollene sine, og hun hadde en ramse med gode kommentarer som kom som perler, med innlevelse. Også blir hun aldri overspilt, hun virker så naturlig! TALENT!

Ikke nok med at Anette var Bergenser på scenen, men også en jeg beundrer, nemlig Kjersti Elvik (hun Bergenseren i TV 2 serien Seks Som Oss) stod på scenen som en av Donna sine venninner, hun som heter Rosie i filmen, men som het Ruth i den norske versjonen på scenen. Hun er også Bergenser, men har alltid synes at Kjersti Elvik er en som representerer Bergenser dialekten så fint, hun har sånn fin TV bergensk som jeg liker å kalle det. Hun var helt genial i rollen som Ruth, mimikken i ansiktet hennes, innlevelse
n i rollen, kommentarene og sangstemmen på denne damen er det heller ingenting å si på. Er så stold over å være Bergenser når det kommer slike damer fra byen liksom!

Så kommer det til de andre skuespillerene da, Heidi Gjermundsen Broch gjode en helt nydelig Donna, og FOR en stemme på denne damen. Fikk gåsehud da hun sang «The Winner Takes It All» (Vinneren tar alt), de kunne ikke funnet en bedre Donna enn henne. Virkelig. Hun danker ut Meryl Streep så det ljomer etter. Og hun som spillte Sofie, altså datteren, hun var skikkelig flink hun også. Synes det er blitt gjort en strålende jobb med sammensetningen av dette esemblet. Man kunne merke fra scenen at dette er en gjeng som trives sammen, på måten de strålte på og på hele fremførelsen. Hvem trenger å reise til London for å se Mamma Mia, når de kremen (mesteparten av dem, altså dem som ikke var i Les Misérables) av Norske musikaltalenter spiller fletten av de fleste på Folketeateret liksom? Linn Skåber og Ingrid Bjørnov har gjort en formidabel innsatts på teksten. Jeg likte ABBA sangene på norsk også jeg!!

Og for en som har sett filmen WAY to many times, så synes jeg musikalen på teaterscenen på NORSK var MYE bedre..og jeg er veldig glad i Mamma Mia filmen!

Terningkast 6 til Mamma Mia også. Som jeg har tenkt meg en tur til på, til høsten..håper bare jeg får billetter. Kjøpte selvsagt programmet her også.. også kjøpte jeg meg en paraply med logoen til Mamma Mia! på, men angrer som en hund på at jeg ikke kjøpte med meg strandbagen også.. den vil jeg så gjerne ha…

Som dere skjønner, har jeg hatt en hel super helg. Nå begynner hverdagen igjen, så bør kanskje komme meg i seng, skal opp om 6 timer, på jobb!!

Har dere sett Les Misérables og Mamma Mia! ?

-Veronica

15 kommentarer

 1. Anonym sier:

  Høres ut som en koselig tur med fantastiske opplevelser. Bildet av deg og Hans Marius er helt nydelig :)Høres ut som en koselig tur med fantastiske opplevelser. Bildet av deg og Hans Marius er helt nydelig 🙂

 2. Anonym sier:

  Sv; Ntåh, tusen takk! :)Sv; Ntåh, tusen takk! 🙂

 3. Jeg har sett Les Misérables! :)Jeg har sett Les Misérables! 🙂

 4. Anonym sier:

  For en herlig helg! Jeg er så musunnelig!! Jeg har sett les miserables, og elsket den! <3<3

  sv: Tusen takk 🙂 Bruker du lesebrillene da? Det har jeg aldri fått med meg:O Jeg må nok ha linser, venter med briller noen år, er jo nettopp ferdig med streng :PFor en herlig helg! Jeg er så musunnelig!! Jeg har sett les miserables, og elsket den! <3<3

  sv: Tusen takk 🙂 Bruker du lesebrillene da? Det har jeg aldri fått med meg:O Jeg må nok ha linser, venter med briller noen år, er jo nettopp ferdig med streng 😛

 5. Anonym sier:

  Jøss! har aldri vært på musikal jeg..rart egentlig, for jeg har veldig lyst! Har bare hørt om Les Misérables jeg, men ikke så mye! Spennende greier!!:) Jøss! har aldri vært på musikal jeg..rart egentlig, for jeg har veldig lyst! Har bare hørt om Les Misérables jeg, men ikke så mye! Spennende greier!!:)

 6. SV: Takker (:
  Det kommer jeg til å trenge! :pSV: Takker (:
  Det kommer jeg til å trenge! :p

 7. SV: Nei, de var ikke levende nei, hihi!

  Jeg har ikke sett noen av de to jeg, men har veldig lyst til å se mamma mia da! Pappan min bare elsker Bruce Springsteen, og jeg er litt fan selv også egentlig! :DSV: Nei, de var ikke levende nei, hihi!

  Jeg har ikke sett noen av de to jeg, men har veldig lyst til å se mamma mia da! Pappan min bare elsker Bruce Springsteen, og jeg er litt fan selv også egentlig! 😀

 8. Har ikke sett de. Har ikke sett de.

 9. Har sett mamma mia, den er jo dritbra ^^ Litt morsomt å tenke på at hun som spiller dattern er den samme som spiller hun dumme i mean girls! Totalt forskjellige roller =PHar sett mamma mia, den er jo dritbra ^^ Litt morsomt å tenke på at hun som spiller dattern er den samme som spiller hun dumme i mean girls! Totalt forskjellige roller =P

 10. Sv: Så bra! Man skal jo gå med noe man føler seg bra i, ikke bare pga moten:) Der er jeg enig med deg! 😀
  Og tusen takk – skal nyte dagen:)Sv: Så bra! Man skal jo gå med noe man føler seg bra i, ikke bare pga moten:) Der er jeg enig med deg! 😀
  Og tusen takk – skal nyte dagen:)

 11. @Anne-Birthe: ja, det var det..skulle ønske du var med, men vi tar det igjen vi to;) Tusen takk..faktisk et bilde jeg er fornøyd med..det skjer ikke ofte.

  @MizzBelle: væresegod;)

  @Camilla: Med Christian Ingebrigtsen eller Hans Marius Hoff Mittet som Marius? eller så du det i Bergen?

  @Jeanette: hehe, du skakke være misunnelig, du med din herlige weekend i Italia! du var en av de heldige som fikk se den i Bergen ja..hehe..
  Ja, bruker lesebriller, for det meste hjemme, for jeg ser helt syk ut i dem, så bruker dem ikke så masse in public liksom.. Tror du hadde kledd briller jeg.. jeg la egentlig aldri merke til at du hadde streng..så var litt morsomt når du skulle vise meg at du ikke hadde det lenger;) hehe.

  @Ainur: Da må du nesten dra på en musikal, Mamma Mia anbefales som en første musikal egentlig… anbefales på det sterkeste..men begynn med noe «lett» på din første..ellers kan du bli skuffet.

  @Gunnstein: værsegod!

  @Monica Yvonne: hehe, ok, for de så levende ut:p
  Mamma Mia settes opp til høsten igjen, så synes du skal ta deg en tur.. Hehe, ekke veldig fan av Bruce, men ble litt fan nå;) tror det var en hel del mødre og fedre som hadde tatt med seg sine små lovende fans fra alderen 3-10 år;)

  @Elisabeth: Da har du gått glipp av noe.

  @Martine Larsen: Jeg så Mamma Mia på scenen jeg da, men sett filmen MANGE GANGER. Ja, morsomt at det er hun Amanda Seyfried som spiller Karen i Mean Girls, og Sophie i filmversjonen av Mamma Mia. Ble mest overrasket av at hun kunne synge.

  @Hedda: det er bra!!@Anne-Birthe: ja, det var det..skulle ønske du var med, men vi tar det igjen vi to;) Tusen takk..faktisk et bilde jeg er fornøyd med..det skjer ikke ofte.

  @MizzBelle: væresegod;)

  @Camilla: Med Christian Ingebrigtsen eller Hans Marius Hoff Mittet som Marius? eller så du det i Bergen?

  @Jeanette: hehe, du skakke være misunnelig, du med din herlige weekend i Italia! du var en av de heldige som fikk se den i Bergen ja..hehe..
  Ja, bruker lesebriller, for det meste hjemme, for jeg ser helt syk ut i dem, så bruker dem ikke så masse in public liksom.. Tror du hadde kledd briller jeg.. jeg la egentlig aldri merke til at du hadde streng..så var litt morsomt når du skulle vise meg at du ikke hadde det lenger;) hehe.

  @Ainur: Da må du nesten dra på en musikal, Mamma Mia anbefales som en første musikal egentlig… anbefales på det sterkeste..men begynn med noe «lett» på din første..ellers kan du bli skuffet.

  @Gunnstein: værsegod!

  @Monica Yvonne: hehe, ok, for de så levende ut:p
  Mamma Mia settes opp til høsten igjen, så synes du skal ta deg en tur.. Hehe, ekke veldig fan av Bruce, men ble litt fan nå;) tror det var en hel del mødre og fedre som hadde tatt med seg sine små lovende fans fra alderen 3-10 år;)

  @Elisabeth: Da har du gått glipp av noe.

  @Martine Larsen: Jeg så Mamma Mia på scenen jeg da, men sett filmen MANGE GANGER. Ja, morsomt at det er hun Amanda Seyfried som spiller Karen i Mean Girls, og Sophie i filmversjonen av Mamma Mia. Ble mest overrasket av at hun kunne synge.

  @Hedda: det er bra!!

 12. Anonym sier:

  virker som om du har hatt det travelt :Pvirker som om du har hatt det travelt 😛

 13. @Cathrine: ja..hehe;) men kjekt.@Cathrine: ja..hehe;) men kjekt.

 14. Du er så nydelig! SÅ kos å møte deg:DDu er så nydelig! SÅ kos å møte deg:D

 15. @Karoline;) aww, takk i like måde du;) vi MÅ møtes igjen en gang, og ha tid til å prate;)@Karoline;) aww, takk i like måde du;) vi MÅ møtes igjen en gang, og ha tid til å prate;)

Skriv et svar