aug 01

Now my feet are lifting slowly from the ground…

Maria Haukaas Storeng – Breathing (denne sangen har surret hos meg i hele dag).

I dag har jeg vært hos legen veldig tidlig. Gikk veldig greit, har så snill lege. Men det gikk ikke så bra med blodprøvene, så de må jeg opp igjen for å ta. Årene mine ruller vekk. Men sånn er det.

Etter legen gikk jeg hjem igjen og slappet av, forbannet meg over regnværet, før jeg måtte hoppe i rideklærne. Måtte løpe til bussen i dag, brukte 5 minutter til bussen, og da jeg kom frem, var bussen forsinket. Er det ikke bare typisk? På bussen ringte Tove til meg og sa at det var hun som skulle hente meg. Litt lettet var jeg da, for egentlig skulle jeg sittet på med Evenmotorsykkel… og det gruet jeg meg veldig til. Selvsagt så regnet det trollkjærringer fra vi kom opp på beitet til vi hadde vært på ridetur. Meg og Even hadde oss en god tur med Matthijs og Rigel. Rigel var rett og slett eksemplarisk i dag, og red ham med bittløst hodelag (for dere som ikke vet det, så er bitt det hestene har i munnen, som vi styrer hestene med). Vi har løpt litt, men for det meste holdt hestene i skritt, i og med at de var litt kalde etter å ha stått lenge i regnet. Gutta og jeg hadde det i allefall veldig koselig. Ble litt nervøs da vi red inn i en liten flokk med sauer (jeg er dritredd for sauer), men det gikk fint, Rigel er tydeligvis ikke redd for sauer, heldigvis. Da vi snudde, så var vi så gjennomvåt av regn + at jeg ikke hadde følelse i beina mine, så måtte sjekke at jeg hadde beina i stigbøylene. Da var kom ridende inn igjen på stien til beitet, da lettet det og antydning til sol da vi hadde satt hestene på beitet igjen. Typisk!!

På vei hjem igjen satt jeg på med Even på motorsykkel. Jeg har aldri sittet bakpå med noen før i dag! Og det var KJEMPEGØY! Kjempenervøs, ja, men Even har balanse til en som går på line på sirkus. Han er ikke den som får overbalanse av en liten ting, han har full kontroll. Men det var litt ekkelt i svingene OG rundkjøringene, men herregud så moro! Håper jeg får sitte på flere ganger med Even, for det ga mersmak.

Forresten, for dere som har lyst til å begynne å trene, men ikke er noe motivert for treningssenter og spinningtimer osv. Hvorfor ikke prøve dere på hesteryggen? Det gir deg en bedre holdning av å sitte på hesteryggen. Og for dere som tror det er latmannskap å sitte på hesteryggen, så kan jeg fortelle at det er det ikke. Man bruker magemusklene, korsryggen, lårmuskulaturen, innvendig og utvendig. Leggmuskulaturen får kjørt seg, og ikke minst rumpemusklene. Er mange som er på sin første lange ridetur, får brukt muskler de aldri har brukt før, og noen muskler de ikke visste de hadde. Dessuten, stallarbeid er fysisk arbeid: Møkking, trillebårkjøring, høystabling osv.  Dessuten, selvtillitten og selvfølelsen blir veldig bra, når du klarer å kontrolere et 700-900kg stort dyr!. Jeg føler meg så utrolig fri når jeg er på hesteryggen. Spesielt i full galopp oppover eller bortover grusveier. Adrenalinet bruser gjennom blodet og følelsen er ubeskrivelig.

Her er bilder fra i dag, som bevis på at stalljenter er ingen pingler, hvertfall ikke når det gjelder vær og vind!

Hvorfor jenter bør ha hest som hobby:
1:
Selvfølelsen man får etter en rideøkt, der man har kontrolert et dyr på 700-900kg
2: Stallmiljøet. Hestevenninner varer hele livet ut.
3: Man får brukt empatien som ligger naturlig hos oss.
4: Lærer noe nytt hver dag, om oss selv og om hester.
5: Menstruasjonssmertene døyves når man er opptatt med noe hele tiden.
6: Man lærer tidlig å ta ansvar for noe, som kan komme godt med i livet fremover.
7: Det finnes utrolig mange flotte mannlige rideinstruktører.
8: Man holder seg borte fra stoff og alkohol i tidlig alder.
9: Det er bra trening, spesielt for holdningen.
10: Man lærer seg å ta i et tak, stalljenter er ingen pingler!

Hvorfor guttene bør ha hest som  hobby:
Mange unge, friske og søte jenter vrimler rundt i stallen. Og jo mer du kan om hest, jo mer imponert blir jentene!

Så vet dere det! Og visste dere, hest som terapi for fysisk og psykisk utviklingshemmende er en av de beste terapiene for livskvaliteten til den delen av oss mennesker som er litt mer spesiell enn andre.

Noen av dere som fikk lyst til å begynne med hest  nå?

Hva gjør dere for å holde dere i form?

Forresten, det er lov til å klikke på anbefal knappen på innleggene mine, og å legge meg til på bloglovin’.

26 kommentarer

 1. Før jeg kommenterer innlegget ditt i morgen, lurer jeg på hvordan headeren min vises til deg?Før jeg kommenterer innlegget ditt i morgen, lurer jeg på hvordan headeren min vises til deg?

 2. Før jeg kommenterer innlegget ditt i morgen, lurer jeg på hvordan headeren min vises til deg?Før jeg kommenterer innlegget ditt i morgen, lurer jeg på hvordan headeren min vises til deg?

 3. sv: takk for det, jeg skal lade kameraet i morgen 🙂 hehesv: takk for det, jeg skal lade kameraet i morgen 🙂 hehe

 4. Ikke sant, det er dilemmaet mitt også. BUrde kaste mye mer, men klarer liksom ikke ^^Ikke sant, det er dilemmaet mitt også. BUrde kaste mye mer, men klarer liksom ikke ^^

 5. Satt bakpå motorsykkel på grensen fra Vietnam til Kambodsja. Det var IKKE en gøy opplevelse for å si det mildt. Det er bra du satt på med noen som hadde kontroll :)Satt bakpå motorsykkel på grensen fra Vietnam til Kambodsja. Det var IKKE en gøy opplevelse for å si det mildt. Det er bra du satt på med noen som hadde kontroll 🙂

 6. jeg red før, men er ganske så redd for hester egentlig !:)

  sv; så bra da :Djeg red før, men er ganske så redd for hester egentlig !:)

  sv; så bra da 😀

 7. Æsj da.. jeg hater blodprøver. Er du syk siden du skal ta det eller bare sjekk søta?
  Flotte bilder du har lagt ut. Jeg elsker hester :DÆsj da.. jeg hater blodprøver. Er du syk siden du skal ta det eller bare sjekk søta?
  Flotte bilder du har lagt ut. Jeg elsker hester 😀

 8. Aldri vært noe glad i hester jeg da :DAldri vært noe glad i hester jeg da 😀

 9. Eg var flinkare til å holde meg i form før. Trente kverdag i fleire år, men no blir det som oftast 4 ganga i veka og eg jogga masse eller går på fjellet. Treningsstudio er oppskrytt!Eg var flinkare til å holde meg i form før. Trente kverdag i fleire år, men no blir det som oftast 4 ganga i veka og eg jogga masse eller går på fjellet. Treningsstudio er oppskrytt!

 10. @Sandra: eg svarte deg på bloggen;)

  @silje rambø: så bra!

  @Røyndom: det er ofte veldig vanskelig..;) hehe.

  @Cathrine: Hehe, er sikkert litt ekkelt når man ikke kjenner den man sitter på med kan jeg tenke meg ja..huff. Du får sitte bakpå med Even en gang du og.

  @Elisabeth: Er du… jeg var det før når jeg startet med riding, men ikke nå lenger:)

  @Kari: det er nok bare sjekk. Må ta blodprøver hver mnd for å sjekke om medisinene skader kroppen og organer eller om de funker slik de skal. Leddgikt medisiner er sterke greier.
  Tusen takk, elsker hester jeg og.

  @Sabita: hehe, smaken er som baken, to delt.

  @Terese: Bare man er i fysisk aktivitet noen ganger i uken, så er det nok bra nok.. kroppen trenger hvile og. Jepp, treningstudio er oppskrytt!@Sandra: eg svarte deg på bloggen;)

  @silje rambø: så bra!

  @Røyndom: det er ofte veldig vanskelig..;) hehe.

  @Cathrine: Hehe, er sikkert litt ekkelt når man ikke kjenner den man sitter på med kan jeg tenke meg ja..huff. Du får sitte bakpå med Even en gang du og.

  @Elisabeth: Er du… jeg var det før når jeg startet med riding, men ikke nå lenger:)

  @Kari: det er nok bare sjekk. Må ta blodprøver hver mnd for å sjekke om medisinene skader kroppen og organer eller om de funker slik de skal. Leddgikt medisiner er sterke greier.
  Tusen takk, elsker hester jeg og.

  @Sabita: hehe, smaken er som baken, to delt.

  @Terese: Bare man er i fysisk aktivitet noen ganger i uken, så er det nok bra nok.. kroppen trenger hvile og. Jepp, treningstudio er oppskrytt!

 11. Jeg har drevet med hest i snart 14 år så veit hvor god trening det egentlig er, selv om mange tror at man bare sitter oppå der. Har fått høre det mange ganger, hadde vært SÅ morsomt å bare satt de opp på en hest og vist dem at sånn er det faktisk ikke. Var jo på rideleir nå den uka her og skal si jeg var støl i omtrent alle muskler som finnes i kroppen etter over 14 timer med ridning i løpet av fem dager. Jeg har drevet med hest i snart 14 år så veit hvor god trening det egentlig er, selv om mange tror at man bare sitter oppå der. Har fått høre det mange ganger, hadde vært SÅ morsomt å bare satt de opp på en hest og vist dem at sånn er det faktisk ikke. Var jo på rideleir nå den uka her og skal si jeg var støl i omtrent alle muskler som finnes i kroppen etter over 14 timer med ridning i løpet av fem dager.

 12. sv: Jaa, det er helt forferdelig hehe. Det verste er jo som du sier å stå foran klesskapet og ikke ha en anelse om hva en skal ha på, og føle at en ikke har «noenting» å ha på seg. Klassisk!

  Jeg ridde før btw og elsket det, men måtte slutte pga store allergiproblemer. Det var veldig trist..sv: Jaa, det er helt forferdelig hehe. Det verste er jo som du sier å stå foran klesskapet og ikke ha en anelse om hva en skal ha på, og føle at en ikke har «noenting» å ha på seg. Klassisk!

  Jeg ridde før btw og elsket det, men måtte slutte pga store allergiproblemer. Det var veldig trist..

 13. Jeg er ikke så glad i hester dessverre.. holdt litt på da jeg var mindre. Fine dyr å se på, men de lukter og er litt ekle, haha 😛 no offense 🙂 Jeg foretrekker enten en tur i skauen selv, eller en tur på treningssenteret for å holde meg i form:)Jeg er ikke så glad i hester dessverre.. holdt litt på da jeg var mindre. Fine dyr å se på, men de lukter og er litt ekle, haha 😛 no offense 🙂 Jeg foretrekker enten en tur i skauen selv, eller en tur på treningssenteret for å holde meg i form:)

 14. SV: Har du leddgikt? Det har jeg ikke fått med meg..
  Deilig å gå lang tur da:) Da stemte ikke værmeldingen i går forresten. De lovte fint vær over hele Norge.. Dårlig!
  Hva baker du da? Send gjerne noen rester til meg :PSV: Har du leddgikt? Det har jeg ikke fått med meg..
  Deilig å gå lang tur da:) Da stemte ikke værmeldingen i går forresten. De lovte fint vær over hele Norge.. Dårlig!
  Hva baker du da? Send gjerne noen rester til meg 😛

 15. Er redd for hester jeg:/ Men wiii:D Tusen takk for at du postet den sangen! Sykt lenge siden jeg har hørt den!Er redd for hester jeg:/ Men wiii:D Tusen takk for at du postet den sangen! Sykt lenge siden jeg har hørt den!

 16. Jeg har faktisk ridd hest et par ganger, å da fikk jeg merke at det ikke var bare bare å ri! Kjente det godt i kroppen!:)
  For å holde meg i form så jogger jeg ca 1 mil, 3 ganger i uken:)Jeg har faktisk ridd hest et par ganger, å da fikk jeg merke at det ikke var bare bare å ri! Kjente det godt i kroppen!:)
  For å holde meg i form så jogger jeg ca 1 mil, 3 ganger i uken:)

 17. jeg har hadd min egen hest i 2 år, men solgte den nylig. Angrer virkelig på det! Innser først nå, når det er for sent at jeg savner han noe helsikes! :'( Ridning er GØY!jeg har hadd min egen hest i 2 år, men solgte den nylig. Angrer virkelig på det! Innser først nå, når det er for sent at jeg savner han noe helsikes! :'( Ridning er GØY!

 18. @Linn Marie: jeg har drevet med hest i 17 år (selv om ridekunnskapene ikke er helt fantastisk, men etter kun noen år på skole og resten selvlært, så kan man ikke vente mer.) Men mest med trav og «klarer du holde deg på hesten er det best» teorier. Har ledd mang en gang av folk som tror at de bare sitter der jeg og. Plutselig er det faktisk enormt vanskelig å styre hesten og få den til å gjøre det man vil. Ja, heldige deg, vil på rideleir jeg og.

  @Maren Melstveit: Ja.. det er helt sant..tror vi alle jenter lider av dette:P haha.
  Huff, du skulle hatt deg en American Curly horse du;)

  @KAYSO: hehe, mange som ikke klarer hestelukten, jeg mener dere har for fine neser:P hahaha. No affence taken:P Jepp, skuene og naturen selv er best for trening.

  @Kari: Ja, hatt det i 6 år snart.. og vært innom sikkert 1 ny medisin hvert år. hehe. Ja, det er kjempeherlig med lange turer, spesielt når hunden kan gå løs og løpe rundt og ta seg ut. Vi har hatt opplett da, sikkert 10 regndråper..men ellers opplett.
  Baker og baker, det ble laging av butterdeig.. fylt med kjøttdeig, ost og mais;) hehe, send meg adressen din;)

  @Karoline: Redd, du får komme til Bergen, så blir du kurert når du møter sjarmøren Rigel;) Værsegod, jeg hører den sangen minst 1 gang hver dag:P

  @Svein Magnus: Hva synes du om riding som trening da? Likte du det? Oj, du er sprek du!!

  @Karoline: Det er ikke før man mister det, man vet hva man har. Jeg hadde shettis da jeg var 9 år, sammen med en venninne. Sorgen var stor da hun måtte dra fra oss, men så ble hun erstattet med Garptor da, som jeg har skrevet om i et tidligere innlegg. Riding er kjempekjekt. Åssn hest hadde du?@Linn Marie: jeg har drevet med hest i 17 år (selv om ridekunnskapene ikke er helt fantastisk, men etter kun noen år på skole og resten selvlært, så kan man ikke vente mer.) Men mest med trav og «klarer du holde deg på hesten er det best» teorier. Har ledd mang en gang av folk som tror at de bare sitter der jeg og. Plutselig er det faktisk enormt vanskelig å styre hesten og få den til å gjøre det man vil. Ja, heldige deg, vil på rideleir jeg og.

  @Maren Melstveit: Ja.. det er helt sant..tror vi alle jenter lider av dette:P haha.
  Huff, du skulle hatt deg en American Curly horse du;)

  @KAYSO: hehe, mange som ikke klarer hestelukten, jeg mener dere har for fine neser:P hahaha. No affence taken:P Jepp, skuene og naturen selv er best for trening.

  @Kari: Ja, hatt det i 6 år snart.. og vært innom sikkert 1 ny medisin hvert år. hehe. Ja, det er kjempeherlig med lange turer, spesielt når hunden kan gå løs og løpe rundt og ta seg ut. Vi har hatt opplett da, sikkert 10 regndråper..men ellers opplett.
  Baker og baker, det ble laging av butterdeig.. fylt med kjøttdeig, ost og mais;) hehe, send meg adressen din;)

  @Karoline: Redd, du får komme til Bergen, så blir du kurert når du møter sjarmøren Rigel;) Værsegod, jeg hører den sangen minst 1 gang hver dag:P

  @Svein Magnus: Hva synes du om riding som trening da? Likte du det? Oj, du er sprek du!!

  @Karoline: Det er ikke før man mister det, man vet hva man har. Jeg hadde shettis da jeg var 9 år, sammen med en venninne. Sorgen var stor da hun måtte dra fra oss, men så ble hun erstattet med Garptor da, som jeg har skrevet om i et tidligere innlegg. Riding er kjempekjekt. Åssn hest hadde du?

 19. Uff blodprøver er så ufattelig skummelt, hater det :s

  Hest er skummelt, altfor store skumle dyr. Er redd de :oUff blodprøver er så ufattelig skummelt, hater det :s

  Hest er skummelt, altfor store skumle dyr. Er redd de 😮

 20. jeg har egentlig alltid hatt et lite ønske med å holde på med hest. men det har ikke bare blitt sånn..

  SV: ja, jeg må si meg enig i at det skal bli hardt å stå opp tidlig igjen :)jeg har egentlig alltid hatt et lite ønske med å holde på med hest. men det har ikke bare blitt sånn..

  SV: ja, jeg må si meg enig i at det skal bli hardt å stå opp tidlig igjen 🙂

 21. @kristinefargerik: ja, blodprøver er noe dritt. Hehe, hester kan være skumle, men de gjør ikke noe vondt mot deg, om du ikke er vond mot dem.

  @Helen: aldri for sent å starte med hest!! @kristinefargerik: ja, blodprøver er noe dritt. Hehe, hester kan være skumle, men de gjør ikke noe vondt mot deg, om du ikke er vond mot dem.

  @Helen: aldri for sent å starte med hest!!

 22. SV: Koselig og deilig lørdag du har hatt da :DSV: Koselig og deilig lørdag du har hatt da 😀

 23. SV: Ja, se der! Sure mennesker er nesten ikke til å unngå. Men man kan ikke ta det personlig når man møter på de, heldigvis 🙂 Jeg jobber på Wagner. Herreklesbutikk 🙂

  Jeg eier heller ikke motivasjon til å trene ordentlig. Det er derfor jeg prøver å sykle en del og går på dansing. Men føler liksom ikke det holder.. Jeg gikk forresten på riding for noen år siden, men det var så dyrt at jeg måtte slutte :/ Likte de betingelsene dine for å ri, forresten! Veldig genialt :DSV: Ja, se der! Sure mennesker er nesten ikke til å unngå. Men man kan ikke ta det personlig når man møter på de, heldigvis 🙂 Jeg jobber på Wagner. Herreklesbutikk 🙂

  Jeg eier heller ikke motivasjon til å trene ordentlig. Det er derfor jeg prøver å sykle en del og går på dansing. Men føler liksom ikke det holder.. Jeg gikk forresten på riding for noen år siden, men det var så dyrt at jeg måtte slutte :/ Likte de betingelsene dine for å ri, forresten! Veldig genialt 😀

 24. @kari: ja, egentlig;) hehe.

  @EVANETICA: åh;) så kjekt da, da kler du nok gutta fint opp da!!!

  Hehe, du er ikke den eneste.. sykler jeg og, til jobb og sånn, og går masse på tur med hunden + rir. Det som er dumt med hestesporten er prisen dessverre. Jeg er forrytter da, så for meg er det ikke så dyrt, betaler 400-500 kr mnd, men rir ganske så mye. ca 100 kr den faste gangen i uken, men så rir jeg mer enn det noen ganger. Og fått en del kurs gratis med hesten jeg er forrytter på. Haha, ja sant det var gode betingelser! haha. Glemte at man får masse frisk luft da;)@kari: ja, egentlig;) hehe.

  @EVANETICA: åh;) så kjekt da, da kler du nok gutta fint opp da!!!

  Hehe, du er ikke den eneste.. sykler jeg og, til jobb og sånn, og går masse på tur med hunden + rir. Det som er dumt med hestesporten er prisen dessverre. Jeg er forrytter da, så for meg er det ikke så dyrt, betaler 400-500 kr mnd, men rir ganske så mye. ca 100 kr den faste gangen i uken, men så rir jeg mer enn det noen ganger. Og fått en del kurs gratis med hesten jeg er forrytter på. Haha, ja sant det var gode betingelser! haha. Glemte at man får masse frisk luft da;)

 25. Jo, det er kjempe typisk! Man løper for livet, så kommer bussen alt for sent.. Jeg har veldig lyst til å ri, det ser så herlig ut! I allefall i fjellet 🙂

  SANDRAHJo, det er kjempe typisk! Man løper for livet, så kommer bussen alt for sent.. Jeg har veldig lyst til å ri, det ser så herlig ut! I allefall i fjellet 🙂

  SANDRAH

 26. Elsker hester! 😀 Har gått på rideskole i 4 år, men måtte slutte i fjor da mamma og pappa synes de hadde betalt nok for hobbyen min :'( Men de har heste på nabogården som jeg kan låne så mye jeg vil da, det er bare det at man helst må bruke begge to samtidig for hvis jeg reiser med den ene friker den andre helt ut, og så er det litt vanskelig å få til uten en venninne, så det blir ikke så mye.. Enda en grunn er allergien min, litt mot hest og litt mot høy – ingen god kombinasjon for en hestejente 🙁 Helt enig i at ridning er god trening, de som aldri rir i løpet av livet går virkelig glipp av noe stort! Samme her, elsker følelsen jeg får av å galoppere i full fart, jeg føler nesten at jeg flyr!:) Elsker hester! 😀 Har gått på rideskole i 4 år, men måtte slutte i fjor da mamma og pappa synes de hadde betalt nok for hobbyen min :'( Men de har heste på nabogården som jeg kan låne så mye jeg vil da, det er bare det at man helst må bruke begge to samtidig for hvis jeg reiser med den ene friker den andre helt ut, og så er det litt vanskelig å få til uten en venninne, så det blir ikke så mye.. Enda en grunn er allergien min, litt mot hest og litt mot høy – ingen god kombinasjon for en hestejente 🙁 Helt enig i at ridning er god trening, de som aldri rir i løpet av livet går virkelig glipp av noe stort! Samme her, elsker følelsen jeg får av å galoppere i full fart, jeg føler nesten at jeg flyr!:)

Skriv et svar