okt 11

Gressere er kanskje grønnere på den andre siden…

Den ene sauen

Den ene sauen/rompedilter sauen

I dag gikk jeg på tur med hunden, bortover en sykkelsti, der det er en diger mark jeg kan slippe hunden på. Hun har vært litt «forsømt» når det gjelder leking, i hvertfall i følge henne selv (merker dette på måten hun oppfører seg på). Så jeg tok med langlinen og ballen hennes og gikk avgårde på en times leketur. Må nesten nevne at i dag er det egentlig ganske så flott høstvær i Bergen, vi har ikke sett en regndråpe hele helgen (Halleluja) og livet som Bergenser er slett ikke værst for tiden. Etter en skikkelig økt med kasting, løping og slåssing om ballen, ble endelig hunden sliten og vi bestemte oss for å ta turen hjemmover. Da ser vi plutselig en hel flokk med sauser komme springene, bonden langs sykkelstien har tydeligvis hatt gjengen inne på natten, for her kom dem i full fart ut på beitet. Må virkelig innrømme at løpende sauer er temmelig morsomme å se på, all den ullen de i tillegg har på kroppen, så skjønner jeg tegningen med usykroniserte bein og litt stumping.
Dem som kjenner meg vet at jeg er redd sauer, så å se at de var i innhegning var så betryggende som det gikk an å bli. Frykten min for sauer aner jeg ikke hvor kommer fra, her er jenten som driver med hest og greier, men er livredd for andre husdyr som sauer, kuer og ikke minst griser, sistnevnte er jeg vel kanskje mest redd for. Men hakk i hel kommer sauen. Kanskje tanken på at mindre enn halve sauen til tider ligger på et fat hos vossinger og andre norske folkeslag, kokt med stirrende øyne og klar for inntagelse..er kanskje det som skremmer meg mest. De ser så sinnsykt skumle ut. Så for meg er sauer vandrende smalahove-lik, og det er ikke noe vakkert..

Vel, vi gikk forbi saueflokken, og en av sauene ble kjempenyskjerrig på Lexie og begynte å følge etter oss langs gjerdet. Lexie gikk opp for å snuse på sauen, og sauen snuste på henne, tilslutt stod hun å «prata» med en 7-8 sauer ved gjerdet. Den ene sauen, den som fulgte etter oss, stressa noe sykt med å få tak i en del grønne gress-strå fra vår side av gjerdet, jeg synes litt synd i den, så bestemte meg for å plukke det og gi det til sauen. Jeg kjente beina ble mer gele og hjertet dunket fortere mens jeg nærmet meg munnen til sauen, men det gikk fint, ikke ble jeg spist eller bitt (applaus). Men så har jo du dumskapen min da, jeg bestemte meg for å ta på hanskene mine, som ligger i samme lommen som mobilen min. Jeg åpner lommen og trekker ut hanskene, og i det jeg virkelig trekker til, spretter mobilen min ut av lommen og INN på sauebeitet. To-tre sauer sprinter unna på grunn av sjokket av en svart dings som kom flyvende, men mrs rompedilter står bare og ser på meg, før hun bestemmer seg for å undersøke hva det var som kom flyvende inn til dem. Jeg kjente panikken spre seg i hele meg. Jeg prøvde å rekke mobilen min, ved å presse hånden min gjennom nettinggjerdet, men den lå sånn ca 5 cm unna, og jeg måtte gi opp. Prøve å strekke meg over gjerde, men sauene kom bort til meg, og trakk meg fort unna igjen. Så fikk jeg en lys idè, en pinne. Fant meg en pinne og begynte å pirke borti mobilen, som dessverre gjorde sauene enda mer interresert i den sorte greien på marken, og de begynte å spise på pinnen så den knakk. «Får prøve en tykkere pinne jeg da», og redd for at jeg skulle glemme hvor på marken mobilen lå, bandt jeg hunden fast i gjerdet og gikk på jakt etter en tykkere og litt lengre pinne.
Fant en pinne og Lexie begynte jo å skape seg, for hun trodde jeg skulle leke, så måtte roe hunden ned, for å så begynne å lirke og lure mobilen min ut fra de skumle sauene. Og gjett hva, jeg fikk det til!! Så mørkt ut et øyeblikk og var helt sikker på at jeg måtte gå på dør til dør aksjon for å finne bonden som eide sauene, men jeg fikk det til selv. Og som belønning for at sauene ikke spiste meg, så fikk de litt mer grønt fra min side av gjerdet.  Synes jeg var tøff som så frykten for sau i hvitøyet for å redde min høyt elskede mobiltelefon. Og menneskene som gikk forbi meg må tro jeg er sprø siden jeg stod og snakket med meg selv «ikke spis meg, flink sau og kan du ta mobilen til meg sauen?»

Er dere redd for noen dyr?
Har dere hatt en fin søndag så langt?

Forresten, stem på kuen min i LITAGO konkurransen og bli med i konkurransen selv HER

Veronica S

Veronica S

12 kommentarer

 1. Milla sier:

  grøss syns du er tøff…er redd sauer selv..ekle øyne på dyra..men elsker lam da…de er søte 😀

 2. milla sier:

  SV: skiven ender som oftest med pålegget ned fordi det i all hemmelighet er en test for å se hvor rent gulv du har. Har leverpostejen fått mere pels enn da du hadde den i hånda er det på tide å vaske gulvet ditt 🙂
  Om du vil ha en morsommere forklaring så sjekk ut http://www.humorkanari.com/item/d97978f6c30777a8 holdt på å le meg ihjel da jeg leste det 😀

 3. Veronica S sier:

  @Milla: seriøst galskap:P hahahaha *ler masse*

 4. Cathrine sier:

  Haha, du er nå en skjønn en som er redd for sauer. Bra du klarte å overse frykten for å få tilbake mobilen da, og klarte det til slutt! 😀 Hurra!! Jeg er faktisk redd enkelte (veldig store riktignok) hunder og ellers dyr som er så store at de ville kunne overmannet meg 😛

 5. Veronica S sier:

  @Cathrine: Ja, følte meg rimelig tøff..så lever lenge på denne… haha. Mobilen er superviktig. Lexie ekke du redd i hvertfall, og hun er ikke akkuratt liten;)

 6. Malin sier:

  SV: Jeg fikk gitarboka fra pappa for noen år siden! 😉 Vet desverre ikke hvor han har kjøpt den, men er sikkert å finne på en musikkforretning i byn 🙂

 7. Anne-Birthe sier:

  Haha, søta! Morsom historie, ser virkelig for meg Lexie når du henter pinnen 😛 Skjønner ikke hva som er så skummelt med sauer, de er jo så snille atte 😉

 8. SV. Har du møtt de? Nei, så heldig du er. Jeg har så lyst til å reise «dit» jeg 🙂

 9. Kari sier:

  SV: Ja det er virkelig altfor tidlig med julemarsipan nå. Det er BARE oktober. Jeg liker det ikke heller så kanskje derfor jeg reagerer ekstra 😛
  Håper du har hatt en bra helg søta <3

 10. Kari sier:

  SV: Takk søte du 🙂 Første dag gikk bra men var sykt slitsom. Masse informasjon og mange inntrykk! Hehe.

 11. Kari sier:

  så nydelig bilde 😀

 12. Veronica S sier:

  @Malin: okay;) takker;)

  @Anne-Birthe: hmm, Lexie tar jo av for alt:P haha. De er skjønne på avstand..men skumle;) hehe. Dine var ekstra søte da!

  @Henrikke Kongtorp Kind: jess, møtt dem;) I Bergen under Hollywood Knight:)

  @Kari: hmm.. er bare oktober,og julen kommer alt for tidlig. Jess, stille og rolig, men himmelsk:)
  hehe, er ofte slik første dager ja;) takker;)

Skriv et svar