nov 26

All I want for Christmas is…

Fikk som sagt en e-mail om jeg kunne legge ut litt julegave tips på bloggen. Jeg er da ikke særlig kreativ når det kommer til julegaver, men skal prøve. Jeg er også ingen fan av sånne kjempedyre gaver som er gitt for å briefe med at: jeg gir deg en dyr gave, og forventer det samme tilbake.
Julen handler om å glede andre, ikke om hvor dyre pakker man kjøper til hverandre. Man kan kjøpe så dyre gaver man vil, men når det ikke ligger noen sjel bak julegaven, så betyr det så lite. Om gaven koster fra 30 til 3000kr så bør det uansett være en gave som betyr noe, ikke bare noe man handler med seg i siste liten for å gi noe. Det bør være en gave som du selv ville satt pris på, man bør anstrenge seg litt. Gjerne avtal hvor mye man skal bruke på hverandre, har selv vært ute for at en venninne kjøpte en gave til meg for 500 kr, mens jeg brukte 200, og gjett om jeg fikk høre det etterpå. HATER slikt, folk som springer i butikken første dag den er åpen etter jul for å sjekke hvor mye gavene koster, slike mennesker gidder ikke jeg kjøpe til lengre. Kan bare si at den gaven jeg fikk for 500kr (hun som sa til meg hvor mye den kostet) var da noe som var rasket med i siste liten for å gi noe.

Til bloggeren:

Alle vet at bloggere liker å skrive, og mange bloggere skriver ikke bare blogg, men skribler ned ting andre streder også. Et sett med kjøleskaps-poesi er en fin julegave. Det er da et sett med en hel bunke kjøleskaps magneter med ord på, så man kan sette sammen til dikt, hilsener osv. Vet at disse pakkene kan kjøpes på Ting. Er ikke sikker på pris, men alt mellom 100-150 kr.

Åhlens har mange fine bøker som man kan skrive i, en søt bok med en søt penn til som bloggeren kan ha i vesken. Alltid kjekt å ha noe tilgjengelig om man finner inspirasjon.

Minnekort til digitalkameraet, man bruker ofte en del minnekort til bilder som skal ut på bloggen.

Til Frysepinnen:

Fleeceteppe fra enten Living, JYSK, IKEA, Princess eller KID. Fleeceteppe i en fin farge eller med fine mønster er alltid kjekt å få. Eller disse nydelige pels-teppene de har på KID for 199kr for tiden, de er kjempevakre og varme.

Ullsokker i alle slags farger, enten du strikker dem selv, kjøper dem på julemesse eller kjøper dem på H&M, Cubus, Åhlens osv. Så lenge det er ull og de varmer.

Varmeteppe, kan fåes på Jernia, Biltema, Claes Ohlson, også Living, JYSK, IKEA, Princess eller KID.

Ulltrøye og ullstrømpebukser fra Pierre Robert, Janus, Iris eller Devold. Det klør ikke og det er varmt og godt.

Skjerf, luer og votter. På Indiska finner du slike ting i alle mulige farger og fasonger til en god pris.

Te-lys, stearinlys osv varmer godt om vinteren, kjekt å få i julegave.

Bestevenninnen:

Her er det kjekt med en gave som er veldig personlig. Dere har kanskje vært på en sydentur i sommer? Hva med å fremkalle disse bildene og lage scrapbook, eller legge bildene inn og lage fotobok? Skrive minner, garantert noe hun blir glad for og ler av.

Lag-selv kalender av bilder fra dere var små (om det er barndomsvenninne) eller fra en vill fest eller skoletiden der dere hang sammen. Eller skrive inn sitater for hver dag, enten som dere har ledd mye av eller som dere har sagt selv.

Har dere en kinofilm dere så en gang, som dere begge to likte, lyst å se igjen med det har ikke blitt til? Kjøp filmen, noe godt og lag et gavekort der du setter av dato dere kan se den sammen.

Kjøp ansiktsmaske, kroppspleie, neglelakk osv og gavekort på en skikkelig venninne og spa kveld hjemme hos deg eller henne.

Lage en collage med bilder av dere sammen og ramme den fint inn.

Lage fotokalenderbok der du husker å skrive inn din bursdag, setter av tid til venninnekvelder eller shoppingdag. Alltid nyttig å ha i vesken.

Til den reiseglade:

Du har kanskje en venninne eller kamerat som skal ut å reise like etter jul? Hva med å hjelpe dem med innkjøp av ting en trenger til en tur? En ny toalettveske, fylt med ting man trenger i reisestørrelse. H&M har mange fine toalettvesker, og apoteket har masse ting og tang i reisestørelse. Shampo, reisetannbørste, tannkrem, shampoo, dusjsepe, sb12,  you name it.

Kart over stedet dem skal dra, eller en lomme-ordbok man får kjøpt på bokhandelen.

En dagbok, der dem  kan skrive om reiseopplevelsen

Engangskamera. Jeg vet vi er i den digitale tiden, men det er alltid kjekt med engangskamera den dagen du fremkaller det.

Skoposer, fåes kjøpt hos veskeforhandlere eller der man kjøper håndkler osv. Alltid kjekt å slippe disse plastposene i kofferten, og skoposene er så mye snillere med skoene dine.

Generelt:

Te-kopp med god te oppi, gjerne grønn eller hvit te. Til te-drikkeren så klart.

En fin skål med noe ekslusiv sjokolade oppi, gjerne hjemmelaget. Til en venninne eller familiemedlem

Bilderammer, helst i farger som hvit, sort, gull eller sølv. Farger du garantert ikke kræsjer med når det gjelder innredning hos de fleste.

Lag en cd med masse god musikk på til en du er glad i, om du samler sammen alle favorittsangene til personen på en cd. Lage cover og vær kreativ.

Undertøy er alltid kjekt å få.

Dusjsåpe, shampo, spa-sett, bodylotion, hårkurer, hårting (fliseklemmer får man aldri nok av).

Saapa/Lucky Duck har alltid masse stilig til badet, og faktisk kjøkkenet, til venninnen eller kameraten som nettopp har flyttet for seg selv.

Morsomme kjøkkenhånduker eller gjestehåndduker til bad får man kjøpt på Åhlens.

Putevar med Sweet Dreams, Love You osv får man kjøpt på Bohus, Living eller Kremmerhuset.

Til den nyforelskede: morsomt undertøy og en pakke med kondomer, en morsom gave, men bør kanskje advare vedkomne at den bør åpnes alene, ikke blandt 15 familiemedlemmer.

Små bøker som: lille boken om vennskap, til min venninne, jeg elsker deg, sitatboken osv får man på alle slags bokhandlere. Jeg synes personlig at slike bøker er morsomme å få, masse gode sitater og go’ord. Gjør en tung hverdag litt lysere når man leser gjennom dem.

Julesokk fylt med godis, blad, sokker, undertøy osv til gjerne en pappa, mamma, bror, søster eller kjæreste.

Kakeboks med masse godt. Da er et tips: kransekake deig som du ruller ut til små litt tykke pølser, steker dem etter anvisining til kransekakedeigen. Smelt sjokolade og dypp hver ende i sjokoladen. Legg dem i en fin boks og vips har du en fin gave.

Vannkaraffel. Da trenger det ikke være dyre Eva Solo flasker, men en stor VOSS glassflaske med noen søte glass til gjør seg til en fin gave. VOSS flasken er jo elegant i seg selv.

Pysjamasbukser, store t-skjorter, tøfler og tights.

Abbonoment på blad fra http://www.bladkongen.no/

Pocketbøker fra Cecelia Ahern. Hun har skrevet flotte bøker som garantert faller i smak. Hun er mest kjent for P.S I Love You boken, men har en del andre som er veldig bra også.

Og om du ikker finner noe her som hjelper, gå inn på www.gavermedmening.no

Håper du fikk litt hjelp. Noen av dere som har julegavetips, er det bare å komme med dem.

Veronica S

Veronica S


19 kommentarer

 1. Jeanette sier:

  Mange gode tips! Tusen takk! Jeg kommer garantert til å bruke flere av tipsene!

 2. Anne Marit sier:

  fiskekaker, faktisk. men jeg tåler ikke det 🙁 (tåler ingenting nesten..) ellers hadde jeg valgt det og. litt mer mat i det enn klementiner/mandariner.

 3. SV: gled deg til å se den 😀

  Åå, tusen takk for tips! Dette hjalp meg masse!

 4. Veronica S sier:

  @Jeanette: takk;) værsego’:) hehe.

  @Anne-Marit: ja, det er litt mer mat i det. synd du ikke tåler det, for det er kjempegodt!

  @Maia Kristine: det gjør jeg;) værsego’ du, glad jeg kunne hjelpe.

 5. Iselin sier:

  veldig gode tips 😀
  sv: jeg har ikke lagt dem ut stort enda, men det kommer etter hvert 😛 må bare fullføre ett par detaljer :S Ikke forvent stort 😛

 6. Monkey sier:

  Mange gode tips her, skal se nærmere på dem 😀

  Jeg tror nesten jeg på kjøpe fleecpledd til mamma, haha.

 7. Benedikte sier:

  har ikke fått noen bivirkninger, våknet bare i natt av at jeg frøs og var svett. hadde nok litt feber men sovna igjen med engang. så det var ikke så gale:)

 8. Veronica S sier:

  @Iselin: tusen takk;) Jeg gleder meg til å se uansett jeg da;)

  @Monkey: Hehe, takker og neier. Fleecepledd er alltid kjekt å få;) spesielt i knæsje farger.

  @Benedikte: Okay, heldig du;)

 9. Anne-Birthe sier:

  Masse gode tips, og likte at det var litt orginalt. Etter min mening er dette til mye mer hjelp enn det diverse magasiner både i papirform og på nett kommer med.

 10. Veronica S sier:

  @Anne-Birthe: Takk snuppa;)

 11. Ine Kristin sier:

  Wow, kjempegode tips her da 😀 skikkelig orginale greier 😀

 12. haha facebooke er rett og slett usunt 😛 dro ikke til første time idag var alt for trøtt. lol xx

 13. Veronica S sier:

  @Ine Kristin: tusen takk;) hehe, ja så her ser du hva mine venner kan vente seg:P

  @Nikky i england: det er det..livsfarlig for helsen:P

 14. Karoline sier:

  For et fantastisk innlegg!

 15. Veronica S sier:

  @Karoline: synes du virkelig? hehe. tusen takk søte deg;)

 16. Elisabeth sier:

  bra tips ! : )

  SV takk takk : )

 17. Veronica S sier:

  @Elisabeth: tusen takk;)

 18. Siv sier:

  Kjempefint med noen julegavetips, I need!! 🙂

Skriv et svar